Gigi Becali rămâne cu Uzina Mecanică Drăgăşani, dar trebuie să plătească penalităţi de 300.000 euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 17 iunie 2009

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, să îi oblige pe George Becali şi Asociaţia Salariaţilor (PAS) la plata sumei de 307.500 euro pentru nerealizarea unei părţi din investiţii la Uzina Mecanică Drăgăşani, după ce fabrica de armament a fost privatizată şi vândută acestora, informează NewsIn.

"Instanţa obligă pârâtul la penalităţi de 307.500 euro pentru nerealizarea investiţiilor în etapa a doua şi respinge celelalte pretenţii ca neîntemeiate", se arată în decizia instanţei. De asemenea, instanţa a respins cererera Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie de anulare a contractului de privatizare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 15 zile de la comunicare.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) i-a acţionat în judecată pe George Becali şi Asociaţia Salariaţilor (PAS) şi a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a Uzinei Mecanice Drăgăşani, prin care aceştia au devenit, în 2004, proprietarii fabricii de armament, plătind în schimb suma de 139 de miliarde de lei vechi

Reprezentanţii OPSPI au încercat să le ia fabrica de la Drăgăşani, care produce cartuşe de mitralieră, celor doi asociaţi - Becali şi PAS Drăgăşani - pentru că nu şi-au respectat toate obligaţiile asumate, respectiv nu au făcut investiţii de trei milioane de euro, aşa cum au promis în contractul de privatizare.

De cealaltă parte, avocatul lui George Becali, Cătălin Ciubotă, a susţinut mereu în faţa instanţei că finanţatorul din Pipera ar fi trebuit scutit de datoriile acumulate până la privatizare, deoarece uzina de armament de la Drăgăşani "avea datorii istorice de 22 de miliarde, datorii de care trebuia să fim scutiţi".

Datoriile uzinei, a mai spus avocatul lui Becali, nu ar fi fost o problemă pentru acesta, însă din cauza sechestrelor instituite pe conturile fabricii, George Becali nu putea face nicio investiţie. Cu toate acestea, finanţatorul echipei Steaua ar fi băgat aproximativ 33 de miliarde de lei în fabrica de armament de la Drăgăşani.

Gigi Becali a făcut o întâmpinare, în urma căreia s-a deschis un nou proces, prin care Gigi Becali a cerut ca statul român să-l despăgubească. Avocatul lui Becali, Cătălin Ciubotă, a declarat, pentru agenţia NewsIn, că aceste pretenţii sunt daune pe care Gigi Becali le cere pentru imposibilitatea de a dezvolta o afacere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb