GNM: "Kronospan" nu poluează mediul

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 13 august 2008

GNM: "Kronospan" nu poluează mediul

Compania austriacă Kronospan, de la Sebeş, care produce formaldehida necesară producţiei din industria lemnului, nu poluează atmosfera cu substanţe chimice peste limitele admise prin normele de mediu ale Uniunii Europene, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Gheorghe Constantin Rusu, potrivit Agerpres.

"Nu există, până în prezent, atât în România cât şi în Uniunea Europeană, studii ale institutelor de sănătate publică care să ateste posibile implicaţii ale formaldehidei asupra sănătăţii cetăţenilor. Laboratorul Agenţiei de Protecţia Mediului Alba nu a semnalat, vreodată, o depăşire a compuşilor chimici degajaţi în atmosferă. Kronospan face propriile măsurători, iar Garda Naţională de Mediu va face, imediat ce va fi sesizată oficial de cetăţeni sau organizaţii ecologice, o măsurătoare cu laboratoriul propriu. La Sebeş, există, însă, aşa-numite grupuri de cetăţeni care doresc, probabil, implicarea societăţii într-un proces de mediu. Până în prezent, la Gardă nu există nici o sesizare oficială, ceea ce ne face să credem că interesul nu este pentru sănătatea comunităţii, ci pentru oprirea unui agent economic care asigură cele mai multe locuri de muncă în Sebeş", a precizat Gheorghe Constantin Rusu.

GNM a comandat, recent, la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti un studiu care să stea la baza unei viitoare decizii. De altfel, în Sebeş, conform unor analize preliminarii, nu a crescut, în ultimii ani, incidenţa unor boli, precum cancerul, hepatita sau diverse forme de dermatite.

"Dorim să protejem populaţia, ori de câte ori este nevoie mă voi deplasa personal să verific modul în care se fac prelevările de probe în laboratorul pe care îl avem la dispoziţie şi care dispune de echipamente ultraperformante, dar nu accept crearea unei psihoze în masa doar pentru a compromite un agent economic şi a îndrepta veniturile spre o societate concurentă. Societăţii Kronospan i s-a sistat construirea unei noi unităţi de producţie la Braşov deoarece Acordul de mediu era expirat, iar Inspecţia de stat în Cons-trucţii a luat măsurile legale în acest caz", a precizat comisarul şef al GNM, Gheorghe Cons-tantin Rusu.

În acest moment, Kronospan este cel mai mare producător de PAL şi MDF (plăci din fibre de densitate medie) de pe piaţa locală, cu o producţie anuală de peste 850.000 de metri cubi de PAL, respectiv 365.000 de metri cubi de MDF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb