Google va oferi consumatorilor informaţii mai clare şi mai exacte pentru a se conforma normelor UE

V.G.
Companii / 26 ianuarie 2023

Google va oferi consumatorilor informaţii mai clare şi mai exacte pentru a se conforma normelor UE

Google s-a angajat să aducă modificări la o serie de produse şi servicii ale sale, pentru a-şi continua alinierea practicilor la legislaţia UE, în special în ceea ce priveşte lipsa de transparenţă şi de informaţii clare pentru consumatori, a anunţat astăzi Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

În urma unui dialog iniţiat în 2021 cu Reţeaua de cooperare pentru protecţia consumatorilor (CPC), coordonată de Comisia Europeană şi condusă de Autoritatea neerlandeză pentru consumatori şi pieţe şi de Direcţia Generală pentru Inspecţie Economică din Belgia, Google a convenit să abordeze problemele ridicate de autorităţi şi să introducă modificări în Google Store, Google Play Store, Google Hotels şi Google Flights pentru a asigura conformitatea cu normele UE privind protecţia consumatorilor.

"Chiar şi astăzi, la aproape trei ani de la începutul pandemiei de COVID-19 şi de la măsurile ulterioare de limitare a mişcării persoanelor, observăm că un număr tot mai mare de consumatori apelează la internet pentru a-şi rezerva vacanţele, pentru a face cumpărături sau pentru a consulta o recenzie. Consumatorii din UE au dreptul de a fi informaţi în mod clar şi complet, astfel încât să poată face alegeri în cunoştinţă de cauză. Angajamentele asumate de Google reprezintă un pas înainte în această direcţie. Solicităm Google să respecte pe deplin Regulamentul privind geoblocarea, asigurându-se că toţi consumatorii se pot bucura de aceleaşi drepturi şi pot accesa acelaşi conţinut, oriunde s-ar afla în UE", a afirmat comisarul pentru justiţie, Didier Reynders.

În urma dialogului, Google s-a angajat să îşi limiteze capacitatea de a efectua modificări unilaterale legate de comenzi în ceea ce priveşte preţul sau anulările, precum şi să creeze o adresă de e-mail urmând a fi utilizată exclusiv de autorităţile de protecţie a consumatorilor, pentru ca acestea să poată raporta conţinutul ilegal şi să solicite eliminarea sa rapidă.

În plus, Google a fost de acord să introducă o serie de modificări ale practicilor sale, şi anume în privinţa: Google Flights şi Google Hotels, oferind consumatorilor explicaţii clare care să le permită acestora să ştie dacă încheie un contract direct cu Google sau dacă Google acţionează pur şi simplu ca intermediar şi indicând în mod clar preţul utilizat ca referinţă atunci când reducerile sunt publicate pe platformă, precum şi faptul că recenziile nu sunt verificate pe Google Hotels.

De asemenea, compania va accepta aceleaşi angajamente în materie de transparenţă ca cele asumate de alte mari platforme de cazare în ceea ce priveşte modul în care le prezintă consumatorilor informaţii, de exemplu cu privire la preţuri sau la disponibilitate.

În cazul Google Play Store şi Google Store, compania va furniza informaţii precontractuale clare privind costurile de livrare, dreptul de retractare şi disponibilitatea opţiunilor de reparare sau de înlocuire. În plus, Google va facilita şi modul de obţinere a informaţiilor privind societatea (de exemplu, denumirea sa legală şi adresa) şi coordonatele pentru un contact direct şi efectiv (de exemplu, prin intermediul unei permanenţe telefonice). De asemenea, va indica clar modalitatea prin care pot fi consultate versiunile Google Play Store din diferite ţări şi să informeze dezvoltatorii cu privire la obligaţiile care le revin în temeiul Regulamentului privind geoblocarea de a face astfel încât aplicaţiile lor să devină accesibile în întreaga UE, precum şi de a le permite consumatorilor să utilizeze mijloacele de plată din orice ţară din UE.

Reţeaua de cooperare pentru protecţia consumatorilor (CPC) va monitoriza în mod activ punerea în aplicare a acestor angajamente, iar autorităţile naţionale vor monitoriza şi vor asigura respectarea acestora în cazul în care persistă preocupări. În special, una dintre practicile Google nu respectă încă pe deplin Regulamentul privind geoblocarea, în măsura în care societatea aplică limitări tehnice pentru utilizarea aplicaţiilor care ar fi în mod normal disponibile în ţara în care se află temporar utilizatorul.

Google a justificat faptul că utilizatorii îşi pot modifica ţara de reşedinţă o dată pe an pentru a avea acces la aplicaţiile şi la jocurile disponibile pe plan local într-un alt stat membru. Această modificare poate cauza însă pierderea conţinutului achiziţionat şi a creditului restant, ceea ce este considerat ca fiind o încălcare a Regulamentului privind geoblocarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb