GOTHAER: Creştere de 100% pe segmentul dosarelor de daună deschise ca urmare a furtunilor

George Forcoş
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Construcţii / 9 octombrie 2017

Creştere de 100% pe segmentul dosarelor de daună deschise ca urmare a furtunilor

Gothaer Asigurări Reasigurări a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o creştere de 100% a numărului dosarelor de daună deschise pentru pagube produse de furtună pe segmentul asigurărilor de locuinţe şi un avans de 60% al valorii daunelor plătite de companie pentru culturi agricole afectate de furtuni în 2017, potrivit unui comunicat al asigurătorului.

În document se precizează: "De la începutul anului şi până la sfârşitul lui septembrie a.c., numărul dosarelor de daună deschise pentru pagube produse de furtună pe segmentul asigurărilor de locuinţe a crescut cu 100%, cea mai mare despăgubire ridicându-se la aproximativ 60.000 lei. Din perspectiva zonelor cele mai afectate de furtună, evenimentele meteo înregistrate în data de 17 septembrie au plasat judeţul Timiş în fruntea clasamentului, aproape 50% dintre dosarele avizate la Gothaer provenind din acest eveniment. Următorul în top este judeţul Cluj, cu 20% dintre dosarele avizate. Datele reflectă dosarele deschise pe segmentul asigurărilor de proprietăţi, incluzând atât locuinţe, clădiri comerciale, cât şi culturi agricole".

Pe segmentul agricol, Gothaer menţionează că au fost avizate, în perioada ianuarie - septembrie, cu 37% mai puţine dosare de daună, comparativ cu perioada similară a anului precedent, severitatea evenimentelor produse şi a despăgubirilor fiind însă cu 60% mai mare.

Asiguratorul precizează că valoarea medie a despăgubirilor plătite pe segmentul agricol ca urmare a producerii riscului de furtună s-a ridicat la aproximativ 55.000 lei, cel mai mare eveniment produs ridicându-se însă la valoarea de 1,2 milioane de lei.

Alin Enescu, director Daune Gothaer Asigurări Reasigurări, precizează: "Furtunile produc pagube de valori diferite culturilor agricole şi locuinţelor. La locuinţe, cele mai frecvente pagube sunt înregistrate la acoperişuri şi bunuri casabile (ferestre, pereţi din cărămidă şi/sau sticlă), în vreme ce culturile agricole pot fi - integral sau parţial - afectate de furtună, pe suprafeţe sensibil mai mari. Pentru ambele forme observăm că s-au înregistrat severităţi din ce în ce mai mari, ceea ce conturează forţa ridicată, mai agresivă a fenomenelor meteo înregistrate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb