Gradul de ocupare în ansamblul Park Residences 5 ajunge la 70%

Adina Lateş
Companii / 25 noiembrie 2015

Gradul de ocupare în ansamblul Park Residences 5 ajunge la 70%

Gradul de ocupare în ansamblul Park Residences 5 ajunge la 70%, cele mai solicitate fiind apartamentele cu două camere, care s-au vândut integral, în mare parte datorită finanţării prin Prima casă şi faptului că au beneficiat de TVA redus de 5%, potrivit unui comunicat al Nordis.

Conform sursei citate, pe locul doi în topul vânzărilor s-a situat segmentul de apartamente de trei camere, din care s-au vândut 70% şi pe locul trei segmentul apartamentelor de patru camere, cu 58%. Gradul general de ocupare al ansamblului este de 70%, la sfârşitului lunii noiembrie 2015.

"Din totalul de apartamente vândute, peste 80% au fost achiziţionate de clienţi utilizatori finali şi restul de investitori. Pentru apartamentele ce urmează a fi vândute estimăm că majoritatea clienţilor vor fi utilizatori finali.

Preţurile apartamentelor tranzacţionate au variat în funcţie de etaj şi vedere. Cele mai solicitate au fost cele care s-au încadrat în plafonul de TVA de 5%, adică într-un preţ maxim de 380.000 lei.

Dintre cumpărătorii care au achiziţionat apartamente pentru a locui în ansamblu Park Residences 5, circa 75% au accesat un tip de credit bancar, iar 25% au avut surse proprii de finanţare", declară Emanuel Poştoacă, General Manager al Nordis.

De la 1 ianuarie 2016 şi apartamentele de trei camere se vor încadra în noua grilă de TVA redus, de 5%, ca urmare a creşterii plafonului maxim prin lege. Dintre apartamentele disponibile în acest moment, cca 69% sunt cu 3 camere, iar dintre acestea, peste 60% au preţuri situate în intervalul 380.000 lei - 450.000 lei şi vor putea fi vândute cu ajutorul TVA-ului de 5%.

"Acest lucru este posibil datorită noilor măsuri fiscale de aplicare a cotei reduse de TVA de 5%, valabile de la 1 ianuarie 2016. Conform acestora, în cazul vânzării de locuinţe noi cu o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie, creşte pragul de preţ pentru aplicarea TVA de 5%, de la 380.000 lei, la 450.000 lei. Condiţia pentru cumpărător este să nu mai fi achiziţionat o altă locuinţă cu TVA de 5%Ţ, arată susrsa citată.

Reprezentanţii Nordis amintesc că o altă măsură pentru cumpărătorii ce doresc să achiziţioneze un apartament în ansamblul Park Residences 5, este măsura de reducere a TVA de la 24% la 20%, ce va aduce o reducere a costului de achiziţie pentru apartamentele a căror valoare depăşeste plafonul de 450.000 lei.

Pe lângă reducerea TVA de la 24% la 20% şi creşterea pragului pentru TVA de 5% la achiziţia unui apartament de la 380.000 la 450.000 lei (în condiţiile legii) o altă măsură binevenită în sectorul construcţiilor şi imobiliarelor este cea de taxare inversă pentru TVA în cazul dezvoltării imobiliare, începand cu 1 ianuarie 2016.

Aceste măsuri fiscale vor ajuta la dezvoltarea construcţiilor în general şi cele din sectorul rezidenţial în mod special.

"Lucrările la Park Residences 5 au demarat în luna noiembrie 2013, iar acum complexul este finalizat, deja câteva zeci de familii s-au mutat, iar comunitatea începe să prindă contur.

Complexul cuprinde un total de 160 locuinţe, de la studiouri, la apartamente de două, trei si patru camere, deservite de o zonă comercială de cca 600 mp şi alte facilităţi. Suprafeţele construite ale locuinţelor de vânzare variază între 44 mp, pentru studiouri şi 170 mp construiţi, pentru apartamentele de patru camere.

Clădirile sunt realizate în stil modern şi au un regim redus de înălţime, demisol, parter şi patru etaje.

Complexul a fost prevăzut cu cel puţin câte un loc de parcare pentru fiecare apartament", prezintă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb