GRAFOMANIE, LITERATURĂ, ŞTIINŢĂ, JUSTIŢIE Niculae mai are timp să scrie o carte

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 9 decembrie 2015

Niculae mai are timp să scrie o carte

Omul de afaceri Ioan Niculae a primit din partea magistraţilor "răgazul" necesar elaborării unei noi lucrări ştiinţifice. Chiar dacă nu şi-a dorit această oportunitate, Niculae poate să îşi mai scadă 30 de zile din pedeapsă scriind o nouă carte. Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au amânat pronunţarea în cazul contestaţiei depuse de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găeşti de eliberare condiţionată din închisoare a lui Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD". De altfel, această amânare are legătură cu elaborarea de lucrări ştiinţifice. Judecătorii au luat această decizie pentru a fi ataşate la dosar informaţii cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice, dar şi pentru a se menţiona ce documente a avut în vedere Comisia de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti şi pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie.Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 22 ianuarie.

Ioan Niculae a solicitat Judecătoriei Găeşti, pe 29 iunie, să fie eliberat condiţionat, însă, pe 6 august, instanţa a respins ca prematură această cerere. În 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o altă solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii Judecătoriei Găeşti arătau că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.Pe lângă elaborarea de lucrări ştiinţifice, care i-a scăzut din pedeapsă aproape 5 luni, omul de afaceri nu a neglijat nici activităţile fizice, a muncit după gratii 80 de zile, pentru care a obţinut o reducere a pedepsei cu 16 zile.

Judecătoria Găeşti a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat, iar hotărârea, care nu a fost definitivă, a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Tribunalul Dâmboviţa. Judecătoria Găeşti arăta în motivarea deciziei prin care a hotărât eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae că acesta îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare. Astfel, instanţa menţiona că pe parcursul executării pedepsei Niculae a participat la 22 de programe educaţionale şi a desfăşurat activităţi lucrative. "Din caracterizarea depusă la dosar reiese că petentul a avut un comportament apreciat ca fiind «bun în perioada analizată» faţă de personal şi faţă de colegii săi, a fost recompensat de două ori în total, nu a fost niciodată sancţionat disciplinar", se preciza în motivare. Magistraţii au motivat că Ioan Niculae îndeplineşte doar una dintre condiţiile eliberării condiţionate, astfel că nu poate fi admisă solicitarea sa de eliberare condiţionată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imprejurarile au creat o clasa a oamenilor de afaceri de tot rahatu. Daca nu sug/fura de la tita bugetului se duc dracului de-a berbeleacul. Si cit s-a investit in ei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb