Grecia îşi redeschide porţile turiştilor, din iulie

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 23 aprilie 2020

Grecia îşi redeschide porţile turiştilor, din iulie

Statul elen ia în calcul "paşaportul de sănătate" pentru turişti

Turiştii s-ar putea întoarce în Grecia în acest sezon estival, începând cu luna iulie, după ce Guvernul elen a anunţat că urmăreşte reluarea vacanţelor în următoarele luni.

Ministrul turismului din Grecia, Haris Theoharis, a declarat, în cadrul unui interviu televizat, că ţara ar trebui să se pregătească pentru ca sezonul estival să înceapă în iulie.

Domnia sa a mai adăugat că Grecia va avea doar un sezon turistic de trei luni în acest an, între iulie şi septembrie, dar dacă situaţia se dezvoltă pozitiv, atunci se poate vorbi de un număr crescut de turişti şi în lunile octombrie şi noiembrie.

Haris Theoharis a anunţat că autorităţile greceşti lucrează la introducerea unui "paşaport de sănătate", care va servi drept dovadă că o persoană nu suferă de coronavirus. Un astfel de model este practicat, în prezent, de Thailanda care nu acceptă pe nimeni pe teritoriul naţional (inclusiv cetăţeni thailandezi) care nu au un certificat că au fost testaţi negativ în ultimele 72 ore înainte de a pune piciorul în Thailanda. Cu toate acestea, cea mai mare provocare pentru ţara dependentă de turism va fi să stabilească cine va putea intra în Grecia şi cum.

Ministrul Theocharis a spus că există o discuţie continuă la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili modalităţile prin care cetăţenii UE vor avea voie să plece în vacanţă în acest an.

Obiectivul Bruxelles-ului este de a oferi un test credibil pentru fiecare persoană care doreşte să meargă în vacanţa de vară oriunde în Europa.

Acest test va trebui să fie efectuat de statul membru de origine al călătorului, înainte de a urca într-un avion sau orice alt mijloc de transport.

Încă nu este clar dacă cetăţenilor non-UE li se va permite să viziteze Grecia în această vară sau nu.

Haris Theoharis a mai adăugat că se aşteaptă ca numărul de turişti să fie la jumătate decât în mod normal şi datorită faptului că graniţele Uniunii Europene sunt şi vor fi cel mai probabil închise până la toamnă - în consecinţă turiştii ruşi, ucraineeni, chinezi sau americani nu vor mai ajunge pe plajele Greciei în vara aceasta.

Statul elen a reuşit să menţină sub control pandemia de coronavirus, cu 2.245 de cazuri confirmate şi 120 de decese, până în prezent. Dar continuă să rămână închisă turiştilor şi şi-a prelungit deja interdicţia de zbor până la jumătatea lunii mai pentru a încerca să prevină răspândirea virusului.

Conform unui raport al autorităţilor, până la 65% din hotelurile din Grecia s-ar putea confrunta cu falimentul din cauza profiturilor care au scăzut.

Ministrul turismului a declarat recent la postul de televiziune grec SKAI TV: "Pe măsură ce trece timpul cererea va creşte, deoarece încrederea va creşte şi anulările s-au oprit acum".

Domnia sa a adăugat că va vorbi operatorilor de turism la sfârşitul acestei săptămâni pentru a vedea cum se vor derula măsurile de protejare a sănătăţii.

Grecia primeşte anual peste un milion de turişti români, continuând să rămână în topul preferinţelor acestora.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb