Grecii de la EFG au creat două firme de asigurări româneşti cu 24 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 martie 2007

Grupul financiar elen EFG, acţionarul majoritar al Bancpost, a înfiinţat două companii de asigurări, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă şi EFG Eurolife Asigurări Generale şi a investit peste 24 milioane lei în capitalul social subscris al celor două companii, potrivit Monitorului Oficial.

Ambele societăţi au fost înscrise în data de 16 februarie. Divizia de asigurări de viaţă are un capital social subscris de 12,88 milioane lei. Acţionarul majoritar al EFG Asigurări de Viaţă este EFG Eurolife AEAZ, cu 85% din capital, în timp ce EFG Eurobank Ergasias deţine 9,9% din capitalul social, EFG Eurolife AEGA - 5%, EFG Cards AE şi EFG Business Services AE, ambele cu 0,05%.

Capitalul social subscris al EFG Eurolife Asigurări Generale este de 11,23 milioane lei şi este controlat în proporţie de 85% de EFG Eurolife AEGA. Alţi acţionari ai companiei mai sunt EFG Eurobank Ergasias, cu 9,9% din capital, EFG Eurolife AEAZ - 5% şi EFG Cards AE şi EFG Business Services AE, ambele cu 0,05%.

Grupul şi-a anunţat anterior intenţia de a opera pe piaţa din România. Potrivit unei declaraţii, pentru NewsIn, din luna iunie, a fostului preşedinte al CSA, Nicolae Crişan, compania de asigurări elenă EFG, care a depus şi ea o cerere de autorizare pentru intrarea pe piaţa de profil din România, însă se afla în acel moment într-o situaţie incertă, a mai spus Nicolae Crişan.

EFG este acţionarul majoritar al Bancpost şi a intenţionat să să cumpere compania românească de leasing Romstal Leasing, potrivit unor surse din piaţă. Romstal Leasing a fost vândută ulterior grupului belgian KBC.

Valoarea totală a primelor brute subscrise pe piaţa românească a asigurărilor a fost în 2006 de 1,6 miliarde euro, în creştere cu 34% faţă de 2005. Pe segmentul asigurărilor generale s-au subscris în 2006 prime brute de 1,3 miliarde euro, cu 40% mai mult decât în 2005, în timp ce la asigurările de viaţă s-au înregistrat afaceri de 300 milioane euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb