GREEN COURT, PRIMUL PROIECT AL SUEDEZILOR DE LA SKANSKA DIN ROMÂNIA, PRINDE CONTUR Suedia nu-i Finlanda, cum Onţanu nu-i primar la Budapesta

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie 2013

Suedia nu-i Finlanda, cum Onţanu nu-i primar la Budapesta

80 de milioane de euro primite în purul stil românesc

Skanska, una dintre cele mai importante companii din domeniul construcţiilor la nivel global, a fost primită cu braţele deschise de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, cu ocazia recepţiei prilejuită de finalizarea fundaţiei Green Court Bucharest.

Deşi investiţia aparţine suedezilor, primarul Neculai Onţanu, probabil impresionat de festivitate şi de vremea ploioasă de afară, a ţinut, la debutul discursului, să remarce şi să vorbească în termeni laudativi despre "atmosfera finlandeză" a evenimentului, lăsând asistenţa uşor uluită. Mai mult, printre invitaţi s-a numărat şi ambasadorul Suediei la Bucureşti, domnul Anders Bengtcén, care a privit uşor jenat momentul domnului Onţanu. Totuşi, domnia sa s-a abţinut să ia cuvântul şi să mulţumească "Budapestei" pentru ospitalitate.

Green Court Bucharest este prima investiţie a grupului suedez în ţara noastră. Proiectul, evaluat la 80 de milioane de euro, vine la numai doi ani distanţă după ce Skanska a intrat pe piaţa românească. Green Court Bucharest va fi format din trei clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 de metri pătraţi. Fiecare clădire va avea douăsprezece niveluri supraterane şi trei subterane. De asemenea, ansamblul de birouri va fi certificat LEED Gold. Complexul din zona Floreasca a Capitalei va beneficia şi de o parcare subterană de 266 de locuri. În plus, Green Court Bucharest va dispune de faţadă eficientă energetic, panouri solare, sistem de iluminare eficient energetic, sistem de reciclare a apelor uzate şi de prize pentru încărcarea maşinilor electrice.

Prima fază a proiectului necesită o investiţie de 46 de milioane de euro din totalul de cele 80 de milioane. De asemenea, această primă fază va avea o suprafaţă disponibilă a spaţiului de închiriere de 19.500 de metri cubi. Lucrările au debutat în primul trimestru al anului curent şi, datorită ritmului cu care evoluează, prima fază a proiectului va fi finalizată înaintea termenului stabilit iniţial, care era ultimul trimestru al anului viitor.

Richard Burleigh, preşedintele Skanska Construction Romania, a declarat: "Sunt bucuros să anunţ că lucrările pentru Green Court Bucharest evoluează bine şi suntem deja înaintea programului stabilit. Suntem siguri că proiectul va fi livrat la timp, la cea mai bună calitate şi în condiţii de siguranţă, onorându-ne astfel promisiunile".

Skanska este cunoscută pentru cei peste 125 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor şi dezvoltării imobiliare. Printre cele mai importante proiecte ale sale se numără podul Oresund care uneşte Suedia de Danemarca, reconstrucţia Oculus World Trade Center Transportation Hub din New York şi clădirea de birouri "Gherkin" Swiss Re din Londra. Compania a dezvoltat peste 2 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri în întreaga lume. Grupul Skanska are în prezent 57.000 de angajaţi în pieţele pe care activează in Europa, Statele Unite şi America Centrală. Skanska a înregistrat în 2012 venituri totale in valoare de 132 miliarde coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 15 milioane de euro. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb