Green Group a anunţat triplarea activităţii în România

ANA FELEA
Companii / 15 aprilie 2022

Green Group a anunţat triplarea activităţii în România

Grupul integrat de reciclare GreenGroup a primit astăzi vizita premierului României, Nicolae-Ionel Ciucă, pe platforma industrială Frasinu, Buzău, unde grupul desfăşoară operaţiuni de reciclare a deşeurilor PET şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Cu această ocazie, reprezentanţii grupului de firme au anunţat planurile de dezvoltare pentru perioada următoare, punctând faptul că Green Group urmăreşte triplarea activităţii în România.

Premierul a ajuns la Buzău în jurul orei 15.00, iar prima orpire a fost la grupul de firme Green cu scopul de a afla care sunt problemele cu care se confruntă industria de reciclare şi ce măsuri pot fi luate la nivelul Guvernului pentru a îmbunătăţi activitatea acestui sector, atât de important, din perspectiva protejării mediului şi a stimulării economiei circulare.

"Guvernul are în atenţie permanent protecţia mediului, printr-o abordare integrată şi prin măsuri adecvate pentru creşterea calităţii aerului, managementul corect al deşeurilor şi închiderea depozitelor neconforme, precum şi producerea energiei din surse curate, nepoluante. Investiţiile pentru un mediu mai curat şi educaţia tinerilor pentru susţinerea eforturilor de tranziţie ecologică şi de protecţia mediului sunt, de asemenea, în atenţia Guvernului", a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a menţionat şi că Guvernul României este angajat în implementarea legislaţiei europene de mediu, promovarea principiilor economiei circulare, în perspectiva implementării Pactului verde european, pachet de iniţiative în materie de politici, care urmăreşte să plaseze UE pe calea către o tranziţie verde.

Pe parcursul vizitei, reprezentanţii GreenGroup au subliniat rolul important al industriei de reciclare în economia naţională.

"Într-un moment în care criza de materii prime afectează pieţele globale, industria de reciclare devine una de interes naţional pentru dezvoltarea unei economii reziliente şi sustenabile. Reciclarea generează creştere economică fără consum de resurse naturale, fiind unul dintre pilonii de bază ai economiei circulare. Totodată, industria are un impact semnificativ în zona de schimbări climatice, produsele realizate din material reciclat având o amprentă de CO2 de 50% mai redusă decât cele din material de origine minerală", a declarat Constantin Damov, Preşedinte GreenGroup.

Reprezentanţii GreenGroup au prezentat planurile de dezvoltare a grupului, urmărind triplarea activităţii în România şi în regiune, prin deschiderea unor noi fabrici de reciclare.

În prezent, GreenGroup se situează pe primul loc în Europa în privinţa reciclării PET-urilor, cu o capacitate totală de procesare de 150.000 de tone PET/an. Totodată, este cel mai mare producător european de fibre sintetice din PET reciclat, producând anual peste 80.000 tone.

Fibrele sintetice poliesterice au multiple aplicaţii în industrii precum auto, textilă şi a produselor de igienă.

Prim-ministrul a apreciat rolul acestui grup în susţinerea economiei circulare şi a valorificării deşeurilor, având în vedere că reciclarea acestora are două avantaje: protejarea mediului şi obţinerea de materii prime din reciclat pentru producţie industrială.

"Este un model de bune practice pe care Guvernul îl încurajează", a afirmat premierul.

Green Group are o contribuţie importantă în recuperarea materialelor provenite din deşeuri şi la atingerea ţintelor de reciclare ale României atât pentru deşeurile din plastic (PET), deşeuri de ambalaje de sticlă, cât şi pentru Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE).

GreenGroup este cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa de Est, contribuind la accelerarea soluţiilor de economie circulară în regiune. Grupul cumulează investiţii în industria verde în valoare de peste 200 de milioane euro, având o capacitate instalată de reciclare şi producţie de peste 460.000 tone anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb