Green Group obţine primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabilă

M.A.
Companii / 5 septembrie 2019

Green Group obţine primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabilă

Green Group, cel mai mare parc integrat de reciclare din România, a semnat primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabilă din România, cu un grup de patru bănci locale: ING Bank, Unicredit Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi OTP Bank România, marcând începutul implicării la o scară mai largă a sistemului bancar românesc în susţinerea economiei circulare locale, conform unui comunicat al ING Bank România.

ING Bank România a acţionat ca şi coordonator şi agent de documentare. Aranjori au fost ING România şi Unicredit Bank. ING Bank London a acţionat ca agent de facilitate şi de garanţii. Suma tranzacţiei a fost de 66.000.000 euro, menită să refinanţeze împrumuturile existente şi să susţină noi proiecte de investiţii şi dezvoltare, informează Agerpres.

Integrând operaţiunile a şase companii într-un model unic de business, Green Group este astăzi un jucător important pe piaţa europeană în tratarea şi reciclarea deşeurilor de mase plastice tip PET, sticlă, echipamente electrice şi electronice, cât şi a deşeurilor de echipamente de iluminat uzate.

Noua linie de finanţare vine în sprijinul eforturilor de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspiraţiile UE, ce face trecerea către economia circulară şi are un impact major în combaterea schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Astfel, producţia de fibre sintetice din 100% PET reciclat reduce amprenta C02 cu 75% comparativ cu producţia din petrol.

Cu investiţii în valoare de 170 milioane euro şi cu o capacitate instalată de reciclare şi producţie de peste 460.000 tone anual, Green Group are o contribuţie importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deşeuri. Totodată, prin activitatea prestată, Green Group contribuie esenţial la atingerea ţintelor de reciclare ale României atât pentru deşeurile din plastic (PET), sticlă, cât şi pentru Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE).

De la preluarea din 2016 de către Abris Capital Partners, Green Group a crescut semnificativ, prin investiţii majore.

Compania a realizat o investiţie de 21 milioane euro într-o nouă fabrică pentru producţia de fibră sintetică poliesterică la Urziceni, judeţul Ialomiţa, cu tehnologie de ultimă generaţie şi modernizarea fabricilor existente din Buzău şi Iaşi, crescând capacitatea instalată de producţie cu 55% la 80.000 tone/an.

De asemenea, a fost realizată o investiţie de 13 milioane de euro pentru automatizarea liniilor de sortare şi reciclare din Buzău, crescând astfel capacitatea de procesare a deşeului PET cu 50% la 100.000 tone/an şi una de 8 milioane de euro într-o nouă fabrică pentru procesarea deşeurilor PET în Lituania, cu o capacitate de reciclare anuală de 20.000 tone/an. În Slovacia a fost realizată o investiţie de 13 milioane euro într-o nouă fabrică pentru procesarea deşeurilor PET, cu o capacitate de reciclare de 45.000 tone/an.

Nu în ultimul rând, compania a realizat o investiţie de 11 milioane de euro pentru consolidarea poziţiei de lider pe piaţa reciclării DEEE-urilor prin deschiderea celei de-a doua fabrici la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, şi modernizarea liniilor de reciclare a fabricii de la Buzău, dublându-şi capacitatea de tratare a acestor tipuri de deşeuri la 100.000 tone/an.

Green Group va continua investiţiile în dezvoltarea capacităţilor de reciclare şi producţie, vizând poziţia de lider european.

Constantin Damov, CEO Green Group, a declarat: "Green Group este pionierul economiei circulare în România, reuşind să treacă de la reciclare la upcycling. Acest lucru înseamnă că dintr-o sticlă PET putem obţine cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie fibră sintetică poliesterică de înaltă fineţe. Green Group foloseşte un model de economie regenerativă, reciclând anual 3 miliarde de sticle din plastic ceea ce înseamnă aproximativ 600.000 km de sticle PET, adică o dată şi jumătate distanţa de la Pământ la Lună".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ei aș....o să-mi crească leafa?

    1. Stai pe burta ca e mica apa????!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb