GREG KONIECZNY, FP: "Remunerarea prin opţiuni pe acţiuni, o modalitate foarte bună de a stimula managerii"

G.S.
Companii / 13 februarie 2014

Remunerarea prin opţiuni pe acţiuni este o modalitate foarte bună de a motiva managementul să crească valoarea unei companii, a declarat Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea (FP), în cadrul unei conferinţe despre guvernanţa corporativă, organizată pentru companiile din portofoliul FP.

Fondul Proprietatea a organizat, pe 11 februarie, în Bucureşti, a doua conferinţă despre guvernanţa corporativă, axată pe separarea rolurilor şi responsabilităţilor între managementul executiv şi consiliile de administraţie ale companiilor de stat, potrivit unui comunicat de presă.

Conferinţa a început cu o scurtă prezentare a Fondului Proprietatea, urmată de prezentarea experienţei în domeniul guvernanţei corporative a companiei cehe Pegas Nonwovens, susţinută de dl. Marek Modecki, membru al Consiliului de Administraţie, şi de dl. Frantisek Rezac, CEO. Aceştia au oferit o prezentare generală a modului în care funcţionează consiliul şi managementul executiv al companiei, a responsabilităţilor şi a relaţiei cu acţionarii. Ei au subliniat nevoia de a stabili o relaţie de încredere şi competenţă între toate parţile interesate în vederea unei funcţionări eficiente a companiei.

La rândul său, Peter Jansen MBA, lector la London School of Business and Finance, a vorbit despre principiile cheie ale guvernanţei corporative, cum ar fi răspunderea, responsabilitatea, transparenţa, imparţialitatea, independenţa şi integritatea.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a susţinut o prezentare despre modurile de a stimula managerii prin opţiuni pe acţiuni, ca o componentă variabilă a remuneraţiei acestora.

"Credem că implementarea unor standarde adecvate de guvernanţă corporativă este esenţială pentru ca societăţile de stat să devină mai competitive şi mai profitabile, în beneficiul tuturor acţionarilor, inclusiv a statului roman. Suntem încântaţi de feedback-ul primit după eveniment din partea reprezentanţilor companiilor. Acesta arată un interes real din partea managementului pentru îmbunătăţirea eficienţei, transparenţei şi profitabilităţii acestor companii şi sperăm să că o parte dintre ideile discutate aici vor fi implementate în companiile din portofoliul Fondului în viitorul apropiat. Remunerarea prin opţiuni pe acţiuni este o modalitate foarte bună de a motiva managementul să crească valoarea unei companii. Este un sistem de remunerare larg răspândit în alte pieţe, unde şi-a dovedit eficacitatea, şi suntem bucuroşi că începe să fie adoptat şi de companiile din România", a declarat Konieczny.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb