GREG KONIECZNY, FP: "Sumele primite de Nuclearelectrica de la stat nu ar trebui încorporate în capitalul social"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 13 februarie 2015

Greg Konieczny: "Având în vedere faptul că majorarea capitalului social a avut loc la valoarea nominală de 10 lei pe acţiune, oferta nu a putut fi atractivă pentru niciun investitor".

Greg Konieczny: "Având în vedere faptul că majorarea capitalului social a avut loc la valoarea nominală de 10 lei pe acţiune, oferta nu a putut fi atractivă pentru niciun investitor".

Fondul Proprietatea a contestat în instanţă decizia AGA de aprobare a majorării capitalului social al Nuclearelectrica (SNN), deoarece Fondul a considerat că sumele primite de companie de la bugetul de stat au un regim legal specific şi nu ar trebui să fie încorporate în capitalul social al companiei, ne-a declarat Greg Konieczny, administrator al FP.

Până la decizia instanţei, însă, participaţia Fondului la Nuclearelectrica va fi redusă de la 9,72%, la 9.099%, după ce societatea a anunţat creşterea capitalului social la 3,02 miliarde lei.

Statul a participat la majorare cu 194.376.700 lei, reprezentând aportul în numerar al statului român prin Ministerul Economiei - Departamentul pentru Energie, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă.

Greg Konieczny a mai comentat: "Mai mult, având în vedere faptul că majorarea capitalului social a avut loc la valoarea nominală de 10 lei pe acţiune, care este cu mult peste preţul din piaţă în acest moment de 7,8 lei pe acţiune, oferta nu a putut fi atractivă pentru niciun investitor.

De obicei preţul în cadrul unei majorări de capital social este stabilit în aşa fel încât să atragă interesul investitorilor".

Acţionarii minoritari ai Nuclearelectrica (SNN) au subscris numai 615 acţiuni (6.150 lei), în cadrul majorării de capital.

Procesul în care Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica începe pe 23 februarie. Tribunalul Bucureşti a respins cererea FP de suspendare a majorării capitalului Nuclearelectrica (SNN), până la judecarea procesului pe fond.

Daniela Lulache, directorul general al Nucleareletrica, ne-a spus, în septembrie 2014, că majorarea era specificată în prospectul de listare a companiei: "Nu îmi dau seama ce ar putea avea FP împotriva majorării, pentru că în prospectul de la listare era specificată absolut explicit. Este vorba de aporturi făcute de statul român cu mulţi ani în urmă (2006-2009), doar că nu s-a operat majorarea. Nu s-a făcut odată cu listarea pentru că ar fi durat foarte mult procesul. Nu este nimic nou, este doar o materializare a unei decizii luate cu mult timp în urmă".

Compania operează centrala nucleară de la Cernavodă, care asigură aproximativ o cincime din necesarul de energie al ţării.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stimate domnule Konieczny,sper ca domnul Elliott nu v-a auzit. Explicati-mu va rog cum puteti sa cumparati o actiune al carei pret este sub valoarea capitalului social nominal.Daca la Fondul Proprietatea ati distribuit in trecut dividende avand capitalul social in IFRS mai mic decat capitalul propriu puteti atinge apogeul intelepciunii investitionale a maestrului Mobius din care reiese faptul ca apartenenta la UE nu aduce avantaje pietei de Capital?

    1. Cred ca s-au trezit cu ele date gratis. nu cred ca le-au cumpata ei. Dar ca niste actionari RESPONSABILI ar fi trebuit sa faca ceva pt. a creste valoare aceste actiuni acesta fiind si interesul lor, altfel chiar ma mir ce cauta acest fond in romania.iti foloseti toti banii pt. a delista fondul , cred ca o conducere fercala-bilteanu si rezolva mai bine situatia la FP.Poate ca actinile fondului ar fi trebuit impartite egal catre cele 5 sifuri si aceste lasate sa le administreze singure ...o faceau mai bine si GRATIS.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb