Grevă generală la "ArcelorMittal" Galaţi

Marilena Dinu, Galaţi
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 15 aprilie 2008

Grevă generală la "ArcelorMittal" Galaţi

Aproximativ o mie de siderurgişti ai combinatului siderurgic "ArcelorMittal" Galaţi s-au adunat ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, la poarta principală a unităţii, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă.

Greva generală pe termen nelimitat a fost iniţiată de sindicatul Solidaritatea, cel mai mare sindicat de pe platforma siderurgică, care în urma negocierilor purtate încă din luna decembrie anul trecut nu a ajuns la un punct comun cu administraţia combinatului gălăţean, refuzând încă de la începutul discuţiilor oferta salarială lansată de patronat.

"Nu cedăm! Hoţii! Jos Borş! Mioveni! Vrem salarii mai mari!" sunt doar câteva dintre lozincile scandate de cei aproximativ o mie de muncitori ai ArcelorMittal participanţi la grevă. Alături de ei, liderul Solidarităţii, Gheorghe Tiber i-a îndemnat să participe la mitingul pe care sindicatul îl va organiza mâine, începând cu ora 14.00. "Vă aşteptăm miercuri când vom intra peste ei şi vom pune noi stăpânire pe combinat", a spus Gheorghe Tiber, liderul Solidarităţii. Domnia sa a adăugat: "Conflictul de interese pe care l-am declanşat, ca şi greva generală sunt legale şi aşteptăm cât mai mulţi salariaţi să participe la acţiunile de protest, aşa cum s-a întâmplat la Dacia Piteşti, unde toţi angajaţii au intrat în grevă pentru a obţine salarii cât mai mari."

Fiecare salariat care va intra în grevă va primi zilnic din fondurile sindicatului 11,5 lei, dacă e membru al Solidaritatea, respectiv 10 lei, dacă este membru la alte sindicate sau nemebru dacă se va înscrie în sindicatul nostru".

În schimb Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, a precizat: "Suntem îngrijoraţi de faptul că liderii sindicatului Solidaritatea nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru acţiunile pe care le organizează. Arcelor Mittal Galaţi este o unitate cu foc continuu, ceea ce înseamnă că există o serie de obligaţii legale care trebuie respectate pentru a asigura atât siguranţa angajaţilor cât şi cea a locuitorilor oraşului Galaţi".

Alături de sindicaliştii de la Solidaritatea participă la protest şi siderurgiştii afiliaţi celei mai mici formaţiuni sindicale "Forum" care au decis continuarea conflictului de interese. "Vom solicita medierea, iar membrii sindicatului nostru care şi-au exprimat dorinţa să intre în grevă o pot face alăturându-se membrilor Solidarităţii care protestează în faţa combinatului", a spus Costică Harnagea, liderul Froum.

Două din cele patru grupări sindicale din cadrul ArcelorMittal Galaţi implicate în negocieri, respectiv FSS Metarom Galaţi şi Uniunea Teritorială a Sindicatelor Libere (UTSL), au acceptat oferta salarială a administraţie, neparticipând la greva generală pe care de altfel o consideră ilegală.

ArcelorMittal Galaţi a depus cerere de încetare a grevei în justiţie

Administraţia combinatului siderurgic gălăţean a cerut Tribunalului Galaţi să anuleze greva generală declanşată de Sindicatul Solidaritatea. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, judecătoarea Simona Enache, Arcelor Mittal Galaţi a depus ieri o cerere prin care solicită încetarea grevei pe calea ordonanţei preşidenţiale. Deşi procedura este extrem de rapidă, va mai dura cel puţin două zile până când dosarul va ajunge în faţa instanţei de judecată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb