Grevă spontană în pauza de masă la SC "Hercules" Brăila

Ziarul BURSA #Companii / 18 mai 2005

Angajaţii din schimbul întîi de la SC Hercules Brăila au declanşat ieri o mişcare spontană de protest, pe fondul nemulţumirilor cauzate de întîrzierea negocierilor noului contract colectiv de muncă, informează Rompres. Timp de o jumătate de oră, respectiv în pauza de masă de la 10.30 la 11.00, salariaţii au protestat în faţa sediului societăţii, solicitînd ca un reprezentant al conducerii să stea de vorbă cu ei pe tema negocierilor pentru contractul pe 2005-2006.

"Vechiul contract a expirat în data de 10 mai. Noi am făcut din timp adrese către angajator, prin care am înştiinţat că trebuie să negociem unul nou, dar nu s-a întîmplat nimic", a declarat liderul Sindicatului Liber Port, Florin Custură.

După cum a explicat liderul sindicalist, punctele fierbinţi în negocierile pentru noul contract colectiv de muncă sunt capitolele drepturi salariale, timpul de lucru, asigurarea condiţiilor de muncă optime, precum şi acordarea echipamentului de protecţie.

"Oamenii sunt hotărîţi să organizeze astfel de manifestări de protest în pauza de masă, pînă cînd vor începe negocierile", a precizat Florin Custură.

Liderul Sindicatului Liber Port a mai spus că situaţia în care se găsesc salariaţii de la Hercules a fost comunicată Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila şi Direcţiei de Muncă Solidaritate Socială şi Familie, dar că, deocamdată, nu s-a primit nici un răspuns.

"Avem suspiciuni, în condiţiile în care corespondenţa sindicatului vine pe adresa societăţii, că eventualele răspunsuri din partea instituţiilor menţionate au fost deturnate, întrucît nu au ajuns la noi. Am mai avut astfel de probleme", s-au plîns sindicaliştii.

Directorul executiv al Direcţiei de Muncă Solidaritate Socială şi Familie Brăila, Radu Sterea, a confirmat că a primit adresa sindicatului Hercules şi că a formulat şi transmis răspunsuri atît către sindicat, cît şi către angajator. "Am informat care sunt obligaţiile şi drepturile fiecărei părţi în condiţiile stipulate de Legea 130/1996 şi că iniţiativa negocierii aparţine patronului. În cazul în care patronul nu angajează negocierea, ea are loc la cererea organizaţiei sindicale, în termen de 15 zile de la formularea cererii", a declarat Radu Sterea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb