Anul agricol 2003/2004 s-a încheiat cu rezultate bune la cultura de grîu, obţinîndu-se producţii medii dintre cele mai mari din ultimii 14-15 ani. Preţul grîului, care nu cuprinde TVA şi transport, a variat, în ultimele săptămîni, fiind achiziţi-onat cu circa 4.700 lei/kg. La începutul lunii, preţul grîului staţiona la 5.000 lei/kg. Dom-nul Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase "Rompan", ne-a declarat că posibile fluctuaţii ale preţului la pîine ar putea apare peste o lună.
În pieţele şi ogoarele din ţară, preţul grîului variază de la 3.500 lei/kg, în judeţul Cluj, pînă la 7.000 lei/kg, în judeţul Maramureş.
Conform datelor furnizate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, producţii medii de peste 7.500 kg/ha s-au obţinut în Călăraşi, Timiş, Satu Mare, Dolj, Mehedinţi şi Alba. Cea mai mare producţie medie, respectiv 9.100 kg/ha, a fost obţinută de societatea "Agro Chirnogi" Călăraşi.
Pentru grîul furajer (cel fără gluten, ce nu se poate folosi în panificaţie), preţul variază între 4.000 şi 4.500 lei/kg.
Reprezentanţii Patronatului grî-ului "Rompan" au emis, în cadrul unei comisii interprofesionale de cereale, un preţ indicativ de 5.500 lei/kg grîu dus la moară. La aceste preţuri se ada-ugă subvenţia dată de stat producătorului, în valoare de 500 lei/kg.