Groupama: "Asigurările facultative, în topul produselor de asigurare alese de femei în 2023"

T.B.
Bănci-Asigurări / 7 martie

Groupama: "Asigurările facultative, în topul produselor de asigurare alese de femei în 2023"

Asigurările facultative sunt în topul produselor de asigurare alese de femei în 2023, conform unui studiu comandat de Groupama şi realizat împreună cu Institutul de Marketing MIA, se arată într-un comunicat al Groupama, remis redacţiei. Derulat pe un eşantion reprezentativ urban, format din femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, studiul arată şi o creştere a interesului pentru asigurări de viaţă în rândul femeilor, în 2023, comparativ cu 2022, potrivit sursei. Categoria de vârstă care tinde să aibă cea mai mare preocupare pentru asigurările de viaţă, în cazul femeilor, este 36-45 de ani. În ceea ce priveşte asigurările de sănătate, preocuparea femeilor pentru subiect se observă cu preponderenţă în cazul a două segmente de vârstă - 20-35 de ani şi 36-45 de ani, relatează compania de asigurări.

Asigurările auto se regăsesc şi ele în topul produselor achiziţionate, 76% din femeile asigurate din România având o poliţă RCA, iar 33% având şi o asigurare CASCO, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Pentru noi, la Groupama, este foarte important să înţelegem care sunt nevoile clienţilor noştri, pentru a putea răspunde cu produse şi servicii personalizate, pe măsura aşteptărilor. În urma analizei preferinţelor şi a raportului cu riscurile în general, ne-am bucurat să vedem un interes în creştere pentru asigurările de viaţă sau de sănătate. Este un trend care ne poate apropia de specificul unor pieţe mai bine dezvoltate, unde asigurările facultative sunt o normalitate", a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Conform studiului, numărul femeilor care au călătorit în străinătate în 2023 creşte uşor faţă de 2022 (+2%), în timp ce numărul bărbaţilor care au călătorit în străinătate creşte cu 7%. În schimb, numărul femeilor care au avut o asigurare de călătorie atunci când au fost în străinătate în 2023 creşte faţă de 2022 cu 9%, în timp ce numărul bărbaţilor asiguraţi pe perioada unei călătorii în străinătate scade uşor (-2%), arată datele comunicatului.

În ceea ce priveşte asigurarea locuinţei, acelaşi studiu arată faptul că, din procentul de femei asigurate din România, 52% deţin o asigurare obligatorie a locuinţei, iar 48% deţin şi o asigurare facultativă a locuinţei. 33% dintre femeile asigurate din România au o asigurare CASCO, iar 76% dintre acestea deţin o asigurare RCA, precizează sursa menţionată.

La finalul anului 2023, distribuţia pe tipuri de asigurări în portofoliul Groupama, în cazul femeilor, confirmă tendinţele identificate în studiu. 69% dintre clientele Groupama au ales asigurări auto, obligatorii sau facultative, în timp ce 25% au ales să achiziţioneze o asigurare a locuinţei, informează Groupama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb