Grupare care vindea droguri de risc în municipiul Buzău, destructurată de anchetatori

Ana Felea
Miscellanea / 25 mai 2021

Grupare care vindea droguri de risc în municipiul Buzău, destructurată de anchetatori

Săptămâna a început cu ample descinderi la traficanţii de droguri din Buzău. În urma acţiunilor poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţ o grupare care vindea droguri de risc pe raza municipiului Buzău, dar şi comunele din apropierea oraşului a fost destructurată de anchetatori.

În total, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în Buzău, Ilfov şi Bucureşti. Anchetatorii au ajuns la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.

"Din cercetări a reieşit că, din 2019 şi până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 42 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău, dar şi în comunele limitrofe (Săpoca, Cernăteşti, Merei)", informează IPJ Buzău.

La rândul lor, reprezentantii DIICOT anunţă printr-un comunicat de presă că "în urma percheziţiilor au fost ridicate 80 de grame de canabis, 20 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi suma de 1.300 de lei".

De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, BCCO Bucureşti şi SCCO Dâmboviţa, şi a jandarmilor din cadrul IJJ Buzău, Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

IPJ Buzău a informat că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb