Grupul austriac OMV susţine listarea Petrom la Londra

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 august 2015

OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), susţine listarea secundară a companiei pe bursa de la Londra, a declarat un purtător de cuvânt al grupului austriac, citat de Mediafax, astfel că iniţiativa Fondului Proprietatea (FP) are sprijinul necesar pentru a fi aprobată de acţionari în septembrie.

"Susţinem listarea secundară (a OMV Petrom, n.r.) pe London Stock Exchange, întrucât vedem beneficiile unui program de GDR-uri în ceea ce priveşte creşterea vizibilităţii pentru OMV Petrom şi îmbunătăţirea lichidităţii totale la tranzacţionare, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra acţionarilor", a afirmat Robert Lechner, purtător de cuvânt al grupului austriac.

Acţionarii Petrom au fost convocaţi într-o AGEA pe data de 22 septembrie pentru aprobarea listării secundare a companiei pe Bursa de Valori de la Londra.

Listarea se va face, dacă va fi aprobată, prin emisiune de certificate de depozit având la bază acţiuni suport ale Petrom, ce se intenţionează să fie admise la listare pe lista oficială a Autorităţii de Supraveghere Financiară din Marea Britanie şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei londoneze. Aprobarea este valabilă până la finele anului viitor.

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, administratorul Fondului Proprietatea (FP) a anunţat că analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom S.A. ("Societatea") sub pragul de 15%, în conformitate cu angajamentul său de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliu.

OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Fondul Proprietatea are o deţinere de 19%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb