Grupul Avia Solutions lansează Programul Pilot Runway pentru a pregăti 200 de noi piloţi români anual

F.D.
Companii / 4 aprilie

Grupul Avia Solutions lansează Programul Pilot Runway pentru a pregăti 200 de noi piloţi români anual

Avia Solutions Group, cel mai mare furnizor ACMI (aeronave, echipaj, întreţinere şi asigurări) din lume, cu o flotă de 212 avioane, lansează în Romania Pilot Runway- un program de formare profesională, care oferă atât finanţare, cât garantarea locurilor de muncă. Derulat prin filiala BAA Training, programul anticipează expansiunea globală a Grupului şi va fi derulat în parteneriat cu diviziile ACMI ale Avia Solutions, începând cu Avion Express, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Industria aviaţiei se confruntă cu o provocare semnificativă pe măsură ce cererea de piloţi creşte. Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene (IATA) estimează că firmele de servicii aeriene vor trebui să recruteze între 500.000 şi 600.000 de noi piloţi în următoarele două decenii. De asemenea, companiile aeriene regionale se află într-o situaţie deosebit de dificilă, deoarece un număr tot mai mare de piloţi se apropie de vârsta de pensionare sau recurg la pensionare anticipată. Programul Pilot Runway îşi propune să pregătească până la 200 de noi piloţi anual, pentru a răspunde direct acestei provocări la nivelul industriei.

Jonas Janukenas, CEO al Avia Solutions Group, spune că noul program va răspunde mai întâi nevoilor existente în interiorul grupului: "Fiind cel mai mare furnizor ACMI, fiecare perioadă de extindere creşte cererea de piloţi calificaţi. Programul pe care l-am lansat vizează formarea piloţilor nu numai în scopuri externe, ci în primul rând pentru a satisface nevoile companiilor aeriene operate de Grup."

Cursanţii Pilot Runway vor urma programul Multi-Crew Pilot License (MPL), care oferă o experienţă vastă în pilotarea aeronavelor Airbus sau Boeing. La absolvire, studenţii vor primi licenţa de pilot EASA recunoscută la nivel mondial, care este valabilă în Europa şi nu numai. De asemenea, li se va garanta un loc de muncă la una dintre cele mai mari companii aeriene ACMI operate de Avia Solutions Group. Viitorii cursanţi vor beneficia de finanţare parţială care acoperă o parte substanţială din taxele de şcolarizare, în timp ce anumite companii aeriene vor oferi împrumuturi pentru a acoperi restul din taxele de studii. În urmă cu câţiva ani, BAA a testat deja cu succes acest tip de proiect într-una dintre regiunile în care operează.

Marijus Ravoitis, CEO la BAA Training, menţionează avantajul dublu al proiectului: "Programul Pilot Runway va face o mare diferenţă în lumea aviaţiei. În primul rând, va facilita accesul la educaţie pentru persoanele care îşi doresc să devină piloţi, fără a-şi face griji cu privire la finanţare. În al doilea rând, va oferi companiilor aeriene un flux constant de noi piloţi."

Cursanţii programului Pilot Runway vor studia la şcolile de formare BAA, care oferă o gamă largă de soluţii de instruire în aviaţie pentru piloţi, de la formarea Ab Initio până la Type Rating, disponibile în mai multe locaţii, inclusiv Spania, Lituania, Franţa şi Vietnam. În fiecare an, organizaţia procesează în jur de 100.000 de ore de zbor în propriile simulatoare de zbor şi dispozitive de antrenament de zbor şi oferă Type Rating pentru mai mult de 1200 de piloţi, servind peste 100 de companii aeriene şi 300 de clienţi privaţi.

Compania investeşte în cele mai recente instrumente şi resurse pentru a fi o şcoală de piloţi de top. Recent, a achiziţionat 48 de Cessna 172 Skyhawks, adăugându-le la flota existentă de simulatoare de zbor şi dispozitive de antrenament de zbor pentru tipurile de aeronave Airbus A320, Boeing 737 MAX, Boeing 737 NG, Boeing 737 CL şi Boeing B747-400.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb