GRUPUL CEZ: "Plecarea din România nu priveşte piaţa locală"

T.T.
Companii / 27 mai 2019

"Plecarea din România nu priveşte piaţa locală"

Planul CEZ de a vinde activele din ţara noastră nu are legătură cu piaţa locală, ci face parte din strategia companiei-mamă care priveşte mai multe ţări, însă nu există o presiune de retragere a investiţiilor într-un timp scurt, se arată într-un răspuns al companiei, remis, astăzi, la solicitarea Agerpres.

Aceasta după ce, în această dimineaţă, grupul ceh de utilităţi CEZ a anunţat că şi-a planificat vânzarea activelor din România, Bulgaria, Turcia şi Polonia, pentru a se concentra pe piaţa din Cehia.

Reprezentanţii CEZ au precizat că procesul de vânzare va începe după aprobarea în Adunarea Generală, în luna iunie, potrivit sursei citate.

"Actualizarea strategiei trebuie mai întâi discutată şi apoi aprobată în cadrul Adunării Generale din luna iunie. Procesul de vânzare nu poate începe mai devreme de acest moment. Prin urmare, ne aflăm într-un stadiu incipient. Vânzarea nu este o chestiune care se poate concretiza în următoarele luni", au spus oficialii companiei.

Întrebaţi dacă situaţia din piaţa locală de energie a avut vreo contribuţie în elaborarea acestui plan, ei au răspuns: "Procesul nu este o consecinţă a modului de funcţionare a companiilor CEZ din România, ci e generat de schimbarea strategiei la nivelul companiei-mamă".

"Procese similare se derulează în prezent şi în alte ţări în care CEZ este prezentă. Operaţiunile din România au rezultate foarte bune şi nu există o presiune de retragere a investiţiilor într-un timp scurt", au adăugat aceştia.

În această dimineaţă, CEO-ul companiei, Daniel Benes, a afirmat că CEZ are în plan vânzarea activelor din România, Bulgaria, Turcia şi Polonia, ca parte a strategiei de a se concentra pe piaţa din Cehia, conform Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb