Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics încheie primele şase luni din 2024 cu o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

R.S.
Companii / 27 august

Acţionari al Grupului de firme Direct Pharma Logistics

Acţionari al Grupului de firme Direct Pharma Logistics

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink şi Farmatop, dedicat implementării inovaţiilor pe piaţa medicală pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, şi-a depăşit obiectivele propuse pentru prima jumătate a anului, printre care creşterea sustenabilă a cifrei de afaceri, consolidarea poziţiei grupului pe piaţa farmaceutică din România şi extinderea regională, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, faţă de primele şase luni ale anului 2023, grupul a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 12%, atingând astfel 19,4 milioane de euro, şi o creştere a EBITDA cu 7%, ceea ce demonstrează succesul implementării strategiei de creştere şi inovare.

"Rezultatele noastre reflectă o performanţă crescută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ne concentrăm cu toţii, la nivel de management al companiei, pe îmbunătăţirea mai multor indicatori de performanţă financiară, pentru ca grupul nostru să rămân un partener solid financiar într-o perioadă atât de imprevizibilă", explică Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

Un alt obiectiv important al Direct Pharma Logistics a fost acela de a crea un Comitet Director al Grupului cu obiectivul principal de a face tranziţia de la un management bicefal reprezentat de către cei doi acţionari principali, la un model de management multicefal. Această formă de conducere va aduce la masa deciziilor mai mulţi profesionişti cu experienţă importantă care, împreună, vor consolida şi vor dezvolta acţiunile grupului.

În acelaşi timp, Direct Pharma Logistics continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa farmaceutică prin inovaţii semnificative şi tratamente de ultimă generaţie, accesibile şi eficiente, care să sprijine pacienţii în gestionarea bolilor cronice şi să contribuie la bunăstarea comunităţii, se menţionează în comunicat.

În primele şase luni din 2024, au fost introduse în portofoliul grupului mai multe produse noi, precum şi producători noi, un factor important care a dus la creşterea vânzărilor şi consolidarea poziţiei pe piaţă. Lansarea celor 5 produse noi, un mix de medicamente, suplimente alimentare si dispozitive medicale, vin in completarea portofoliului existent şi acoperă mai multe arii terapeutice: două produse în aria de afecţiuni ginecologice, un produs în sfera de imunitate, iar alte două noi produse au fost lansate în zona de SNC - psihiatrie.

"Pentru noi, sănătatea şi siguranţa pacienţilor sunt în centrul tuturor acţiunilor noastre. Misiunea noastră este de a aduce pe piaţă soluţii inovatoare care nu doar răspund provocărilor actuale din domeniul sănătăţii, ci şi îmbunătăţesc considerabil calitatea vieţii pacienţilor. Fiecare nou produs pe care îl introducem este rezultatul unui proces riguros de dezvoltare şi testare, cu scopul de a oferi cele mai sigure şi eficiente tratamente", a declarat Dan Nicolescu, Acţionar al Grupului de firme Direct Pharma Logistics.

În lumina creşterii din prima jumătate a anului, perspectivele pentru a doua jumătate se conturează favorabil.

Planurile şi estimările grupului pentru viitor

Primele luni ale anului nu au fost lipsite de provocări, printre acestea numărându-se schimbările la nivelul reglementărilor farmaceutice şi presiunile asupra preţurilor. Şi totuşi, după şase luni cu rezultate importante, grupul îşi continuă în forţă implementarea planurilor sale, printre acestea numărându-se extindere portofoliului de produse prin aducerea de noi soluţii inovative pe piaţă, investiţii în retehnologizarea infrastructurii IT şi demararea unui proiect pentru construirea unui nou depozit care să susţină activităţile viitoare ale grupului, se precizează în comunicat.

"Avem o strategie solidă de inovare şi extindere. Începând cu finalul acestui an, grupul nostru va utiliza o platformă AI care îi va permite să analizeze şi să optimizeze sustenabilitatea grupului şi impactul social al acestuia pentru a ne asigura că vom obţine cel mai bun rating ESG", adaugă Octavian Iacob.

Grupul îşi continuă misiunea de a se extinde şi de a inova, aducând soluţii terapeutice avansate şi de încredere pe piaţa farmaceutică, atât în a doua jumătate a anului 2024, cât şi în 2025.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb