Grupul Digi anunţă că îşi vinde toate afacerile din Ungaria:

A.B.
Piaţa de Capital / 29 martie 2021

Grupul Digi anunţă că îşi vinde toate afacerile din Ungaria:

Grupul DIGI, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, şi-a anunţat luni investitorii că a încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru vânzarea Digi Ungaria şi a filialelor Invitel Ltd şi I TV Ltd către 4iG Plc, unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Grupul DIGI, care în România deţine RCS&RDS, s-a judecat cu autorităţile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitaţia 5G din această ţară, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an. Compania are peste 1,1 milioane de abonaţi în Ungaria, o piaţă pe care activează de peste 23 de ani.

Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, şi se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă.

"Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. 4iG are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.", se arată în anunţul făcut astăzi pe bursa din România de Digi Communications.

Ungaria a fost ani la rândul a doua mare piaţă de afaceri pentru DIGI după România, însă anul trecut numărul clienţilor şi contractele de servicii din Spania le-au depăşit pe cele din Ungaria.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nu vinde că vrea,l-au forțat!

    Dacă statul român ar fi stat adevărat ar lua măsuri de retorsiune! De exemplu amenzi peste amenzi la MOL să zicem, până sunt nevoiți să vândă benzinariile!

    Exporturile Ungariei în România sunt de speriat,o balanța comercială dezastru! 

    1. Nu asa trebuie facuta comparatia.

      Economia romaneasca este compusa din baieti destepti, smecheri si fraieri. Ultima categorie, cea mai mare, este controlata si exploatata de primele douai in cardasie cu politicul. Fraierii sunt cei care platesc taxe si impozite, angajeaza cu carte de munca, respecta contracte ... intr-un cuvant produc si sunt sunt corecti. Ceilalti, in schimbul zeciuelii catre politic, castiga licitatii si contracte cu statul ca mai apoi sa subcontracteze fraierilor la jumatate de pret, sunt cei 60% "necolectati" de ANAF, fac "afaceri" prin firme fantoma ... etc.

      Potential ar fi dar intr-o economie capusata de baieti destepti si smecheri e greu. 

      Asa si economia ungurilor din ce e compusa, in afara de firme straine care folosesc unguri ieftini?

      De acord!

      Vezi nivelul de colectare a taxelor la buget si compara-l cu cel din romania ... e simplu sa generalizezi.

      Partea cu unguri ieftini tine de competitivitate care se vede in ceea ce reclama opinia 1 : "Exporturile Ungariei în România sunt de speriat,o balanța comercială dezastru! "  

    Haideți să boicotam și noi pe unguri, sa nu mai alimentam de la mol, sa fim mai naționaliști, sa cumpărăm cât mai multe produse made în România. În România este foarte bine pt străinii cu afeceri, duc milioanele cu "saci" în tara lor de origine, impozitul pe profit este la limita ca să nu plătească la noi, dacă nu prea fac profit de ce mai stau în România? Oare le pare rău de noi.

    Ce ciudat ! Actiunile DIGI cresc dar nimeni(?) nu se întreabă dacă prin vânzare nu ies in mare pierdere ,pentru că vând forțat, nu prin negociere corectă!

    1. Nu trebuie sa ne miram, uitam ca suntem în România. Și cel puțin chiar dacă marchează profit asta nu înseamnă automat și dividente.

      AVETI DREPTATE , D-LE , DE LA nr 3 !!! RALIU PE BURSA , ASTAZI 30.03.2021 !!! PLUS 8 % , ACTIUNILE DIGI , CICA DE BUCURIE CA A-SI VANDE SECTORUL DIN UNGARIA !!! DE FAPT , DIGI , V-A RAMANE FARA O MANA !!! DA , FARA UN BRAT !!! UN OM , SCHILOD , MINT , CIUNG , VORBA VINE , LA FIGURATIV !!! A-TI VAZUT CE A FOST , SI CE ESTE DIGI , DE LA LISTARE , SI PANA ACUM ??? O GAURA NEAGRA , LA CAPITOLUL CHELTUIELI !!! SA NU EXAGEREZ , TREBUIE UN MUNTE ENORM DE BANI , PENTRU TOT CE VOR EI SA FACA !!! SA INLOCUIESTI TOATE FIRELE SI INSTALATIILE VECHI , CU ALTELE NOI , SI CU 5 G-ul ALA , INSEAMNA O MUNCA DE SISIF !!! LA CELE 12 MUNCI , ALE LUI HERCULE , MAI TREBUIE ADAUGATA , SI A 13-a !!! DIN PACATE , FARA HERCULE !!! SANT SIGUR CA NIMENI NU DETURNEAZA BANI DIN COMPANIE , CA DIGI NU E TAROM , AVIOANE CRAIOVA , S-AU POSTA ROMANA , CU TICALOSII DIRECTORI ADUSI POLITIC , DE CATRE STAT !!! DAR DRUMUL PE CARE SI L-AU ALES , PANA LA CULESUL MUNCII LOR , E LUNG DE TOT !!! BANII PE CARE O SA-I PRIMEASCA PENTRU VINDEREA BRATULUI MAGHIAR , SANT ORICUM , PREA PUTINI !!! ACESTIA VOR FI INGHITITI , PUR SI SIMPLU , IN MAREA MASA DE CHELTUIELI , PE CARE O AU DE FACUT , CA MODERNIZARI !!! N-AR TREBUI SA SE BUCURE NIMENI , CA SE VINDE AFACEREA DIN UNGARIA !!! PENTRU E NASCUT IN ROMANIA , SI PENTRU CA NU A CONTRIBUIT CU SPAGA NECESARA , ZOLTAN TESZARI [ FARA Y-grecul UNGAR ] , A FOST CONSIDERAT UN '''''' CAINE DE ROMAN '''''', SI I S-A REFUZAT ACCESUL LA LICITATIA DIN UNGARIA , PENTRU INVESTITIA LA MODERNIZARE IN RETEAUA DE 5 G !!! ACOLO , NU MAI POATE FACE PASI MARI INAINTE , FARA 5 G !!! SI A-SI DA SI EL SEAMA DE ACEST LUCRU !!! IN UNGARIA , ESTE CONSIDERAT , UN PARIA !!! EU UNUL , DE-AL NAIBII , NU AS VINDE !!! A-SI RAMANE IN COASTA LOR !!! N-ASI DORMI NOAPTEA , CA SA GASESC NOI SOLUTII , SA FAC PASI INAINTE !!! CATE PUTIN , CATE PUTIN !!! DAR , FIECARE CU JUDECATA LUI !!! ASA , AFACEREA SE V-A RESTRANGE !!! ACTIUNEA , AR TREBUI SA SCADA , NU SA CREASCA !!! INVESTITORII ROMANI , AR TREBUI SA FIE INGRIJORATI , NU BUCUROSI !!! SA SE BUCURE , PENTRU CE ??? PUTINII BANI DIN VANZARE , SE VOR RISIPI RAPID !!! ASA CA .............

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb