Grupul ELBI - cifră de afaceri de aproape 555 milioane lei în 2023

F.D.
Companii / 14 mai

Cristinel Sandu, Fondator & Preşedinte Grup ELBI

Cristinel Sandu, Fondator & Preşedinte Grup ELBI

Grupul ELBI, companie ce distribuie produse şi servicii destinate domeniului electric, anunţă o cifră de afaceri de aproape 555 de milioane de lei în 2023 (111,5 milioane de euro). Rezultatele sunt în creştere cu 19% faţă de anul 2022, când grupul a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 467 de milioane de lei. În ceea ce priveşte profitul raportat anul trecut, valorile depăşesc 20 de milioane de lei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiecţiile grupului, ce cuprinde companiile ELBI Electric & Lighting şi ELBI Energy Projects, indică o creştere a afacerilor în 2024, estimând să se apropie de valoarea de 600 de milioane de lei (120 milioane de euro), şi să îşi extindă business-ul pe toate canalele de vânzare, proces ce implică şi deschiderea de noi business-unit-uri ELBI Universul Electricelor. Cu peste 11.000 de clienţi şi o echipă dedicată de peste 260 de angajaţi, Grupul ELBI este determinat să rămână lider în industrie şi să contribuie la construirea unui viitor mai eficient energetic.

Reprezentanţii grupului ELBI au afirmat că rezultatele şi performanţele financiare solide se datorează în mare parte investiţiilor într-o platformă logistică modernă, situată în parcul logistic P3 Bucharest A1. Suprafaţa de peste 15.000 de metri pătraţi a permis eficientizarea fluxurilor logistice şi informatice şi optimizarea operaţiunilor, contribuind la creşterea capacităţii de stocare şi distribuţie. În plus, implementarea unei noi strategii de dezvoltare a companiei a condus la extinderea reţelei de vânzări prin intermediul conceptului ELBI Universul Electricelor. În urma acestui proces, compania a făcut trecerea de la un model de business tradiţional, orientat spre distribuţie şi vânzare clasică, la cel de furnizor de servicii şi soluţii personalizate. Cu 15 business unit-uri teritoriale în ţară şi 5 depozite regionale, grupul ELBI oferă clienţilor acces rapid la toate produsele şi soluţiile inovatoare aflate în portofoliu.

"Într-o piaţă extrem de competitivă şi într-un context economic complex, eforturile comune ale întregii echipe ELBI au fost fundamentale pentru atingerea obiectivelor strategice şi pentru realizarea performanţelor financiare impresionante de anul trecut. Continuăm să investim într-o logistică performantă şi dinamică, pentru a ne asigura că livrăm produsele noastre în mod eficient şi în timp util către clienţi. Avem în plan să ne extindem atât pe orizontală, cât şi pe verticală, prin canalele de vânzare pe care să deservim, dar şi prin inaugurarea de noi business-unit-uri sub umbrela ELBI Universul Electricelor. În ceea ce priveşte divizia noastră de proiecte, monitorizăm îndeaproape evoluţia tehnologiei şi cum o putem integra în activităţile noastre. Ne propunem să aplicăm conceptul de «smart city» în oraşele noastre, interconectând toate serviciile pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. În plus, facem deja investiţii în capacităţile de montaj şi de producţie pentru produsele de volum pe care le comercializăm", a declarat Cristinel Sandu, Fondator & Preşedinte Grup ELBI.

În ceea ce priveşte dezvoltarea portofoliului de produse, compania este conştientă de noile tendinţe din piaţă, care o determină să inoveze constant şi să se concentreze pe produsele cu tehnologii LED & IoT (Smart). În segmentul proiectelor de iluminat stradal, se observă o creştere a interesului pentru eficientizarea energetică, iar piaţa românească se află într-un proces de evoluţie continuă. Clienţii caută tot mai mult produse premium, conectate şi controlate prin sisteme de telegestiune, fiind interesaţi de controlul detaliat al sistemului de iluminat. Cu privire la divizia sa de proiecte, Grupul ELBI recunoaşte importanţa programelor de finanţare oferite de Uniunea Europeană în domeniul în care activează. Aceste programe reprezintă o sursă esenţială pentru modernizarea reţelelor de iluminat şi pentru eficientizarea energetică la nivel municipal. Fără aceste finanţări, progresele în aceste domenii ar fi greu de realizat.

În timp ce nevoia pentru soluţii inovatoare şi sustenabile în domeniul energetic şi al iluminatului va continua să crească, în cadrul companiei a fost dezvoltată o echipă de profesionişti care a reuşit să câştige licitaţii semnificative în domeniul eficientizării energetice. Aceste licitaţii au ca sursă de finanţare atât fonduri europene, cât şi de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Aceste iniţiative au reprezentat un pilon esenţial al creşterii financiare în 2023 şi au contribuit semnificativ la performanţa financiară a Grupului ELBI. Totodată, alţi factori cheie care au contribuit la aceste rezultate includ extinderea şi diversificarea portofoliului de produse şi parteneriatele strategice cu producători de renume internaţional, dar şi gestionarea eficientă a proiectelor într-un context marcat de creşterea costurilor privind materialele şi manopera.

Un alt demers pe care compania îl are în vedere în următoarea perioadă este să dezvolte echipele comerciale, cu scopul de a oferi clienţilor o experienţă personalizată şi de încredere. Mai mult decât atât, compania urmează să investească în tehnologii emergente pentru a sprijini dezvoltarea de soluţii inteligente şi sustenabile. Totodată, Grupul Elbi se implică activ în programe de colectare şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb