Grupul elen Eurobank se aşteaptă la revenirea pe profit în 2015

E.D.
Bănci-Asigurări / 5 mai 2014

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia, va înregistra pierderi şi în acest an, urmând să revină treptat pe profit anul următor, a declarat directorul general, Christos Megalou, pentru cotidianul elen Kathimerini, preluat de Reuters.

Banca elenă, care controlează în România Bancpost, a raportat pentru anul trecut pierderi de 1,15 miliarde de euro, din cauza provizioanelor pentru credite neperformante.

Instituţia de credit a atras 2,86 miliarde de euro de la investitori şi a revenit sub control privat, după ce a fost preluată aproape integral de stat, în contextul unui proces de recapitalizare care a vizat întregul sistem bancar elen. Cele mai mari patru bănci au fost recapitalizate anul trecut cu 28 de miliarde de dolari de către fondul de stabilitate.

"2014 va fi anul restructurării în care vom continua să înregistrăm pierderi, dar vom bune bazele care ne vor readuce gradual la profitabilitate în 2015, la o accelerare semnificativă în 2016 şi la creştere amplă în 2017", a spus Megalou.

Încrederea investitorilor că Grecia îşi revine după criza dură din ultimi ani a ajutat marile bănci elene să atragă în ultima perioadă fonduri prin emisiuni de acţiuni şi vânzarea de obligaţiuni.

Eurobank se va concentra în acest an pe administrarea creditelor neperformante şi pe eforturile de reducere a costurilor operaţionale în Grecia şi în afara ţării. Banca intenţionează să vândă divizia de assigurări Eurolife ERB şi participaţia de 33,9% pe care o deţine la Eurobank Properties.

Banca elenă a înregistrat anul trecut în România o pierdere de 40,2 milioane de euro, după un rezultat negativ de 35,2 milioane de euro în anul anterior, potrivit datelor publicate de grup.

Activele Eurobank în România se situau la sfârşitul anului trecut la 3,85 miliarde de euro, în scădere cu 6% faţă de 4,09 miliarde de euro în decembrie anul anterior.

Eurobank controlează pe piaţa locală Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb