Grupul EOS şi International Finance Corporation - un nou parteneriat în valoare de 129 de milioane de euro

F.D.
Bănci-Asigurări / 26 septembrie 2022

Grupul EOS şi International Finance Corporation - un nou parteneriat în valoare de 129 de milioane de euro

Grupul EOS şi International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, anunţă un nou parteneriat pentru zona Europei de Est în valoare de 129 de milioane de euro. Actuala colaborare presupune extinderea cooperării în domeniul creditelor neperformante din Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi România, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, volumul investiţiilor derulate de EOS şi IFC se va ridica la 129 de milioane EUR pe o perioadă de trei ani şi va consta în preluarea de credite neperformante garantate cu ipotecă acordate IMM-urilor şi persoanelor fizice, dar şi în gestionarea activelor creditelor neperformante şi a creditelor ipotecare.

"Prin această cooperare, ne consolidăm activitatea în Europa de Est şi ne intensificăm activităţile în calitate de investitor sustenabil pe piaţa creditelor neperformante", subliniază CarstenTidow, membru al Consiliului de Administraţie al Grupului EOS responsabil pentru Europa de Est. Şi tot el adaugă: "în cadrul noii colaborări cu IFC, vom lua în considerare atât factorii de mediu, sociali, dar şi pe cei de conducere corporativă în selectarea şi prelucrarea creditelor neperformante."

Avantajele parteneriatului dintre EOS şi IFC? Băncile sau investitorii vor primi lichiditate prin vânzarea de credite neperformante şi imobiliare către noul consorţiu, ceea ce le permite finanţarea de noi împrumuturi. Un alt atuu? Cooperarea dintre EOS şi IFC facilitează normalizarea obligaţiilor consumatorilor care se află în situaţie de neîndeplinire a obligaţiilor. Prin urmare, asumarea unui rol semnificativ în sprijinirea şi promovarea economiei în ţările ţintă ale cooperării este un obiectiv cheie al cooperării.

În România, EOS are 450 de angajaţi, iar la nivel mondial numărul celor din echipă depăşeşte 6.000 de persoane. În 2021, compania a derulat afaceri în valoare de 56 de milioane de lei, iar în 2022 se aşteaptă la o creştere a cifrei de afaceri de până la 10%.

Colaborarea dintre EOS şi IFC în achiziţionarea şi prelucrarea creditelor neperformante a început din 2010 pe alte pieţe internaţionale din regiune, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb