Grupul "Rolls-Royce", anchetat pentru presupusă mită în India

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 martie 2014

Grupul "Rolls-Royce", anchetat pentru presupusă mită în India

Ministrul apărării din India a dispus lansarea unei investigaţii la compania de stat "Hindustan Aeronautics" Ltd. (HAL) în privinţa achiziţiilor efectuate de aceasta de la producătorul britanic de motoare "Rolls-Royce Holdings", în valoare de cel puţin 1,2 miliarde dolari.

Biroul Central de Investigaţii din India, agenţia de luptă împotriva infracţiunilor, va ancheta o presupusă mită de 5 miliarde rupii (80 de milioane de dolari) dată într-o afacere încheiată în 2011, conform unui oficial din minister, citat de Reuters. Acesta afirmă că ministrul indian al apărării, AK Antony, a sesizat anchetatorii după ce a fost informat de către HAL cu privire la faptul că "Rolls-Royce" a dezvăluit că folosea consultanţi externi care beneficiau de comisioane în afaceri.

Conform presei din India, afacerile suspecte au fost încheiate în intervalul 2007-2011, perioadă în care "Rolls-Royce" a vândut motoare de avioane Hawk pentru forţele aeriene din India. Până în prezent, HAL a suspendat un contract cu "Rolls Royce" pentru întreţinere anuală şi reparaţii ale motoarelor destinate avioanelor Hawk.

India a comandat, în total, 123 de avioane Hawk de la "BAE Systems" din Marea Britanie, din care 24 livrate în mod direct, iar restul sub licenţa HAL, confrom BAE.

"Vom coopera pe deplin cu autorităţile de reglementare şi, cum am mai spus, nu vom tolera un comportament necorespunzător, de niciun fel", a informat "Rolls-Royce".

Ancheta de la HAL urmează arestării în Marea Britanie, luna trecută, a omului de afaceri de origine indiană Sudhir Choudhrie şi a fiului său, într-un caz de mită investigat de Biroul pentru Fraude Grave. Cazul priveşte afaceri ale "Rolls-Royce" în China şi Indonezia. Ambii au negat acuzaţiile şi au fost eliberaţi pe cauţiune.

Înţelegeri precum cele anchetate în prezent pot încălca normele privind achiziţiile publice din India, deoarece acestea ar putea fi folosite pentru realizarea de plăţi ilegale în vederea obţinerii de contracte guvernamentale profitabile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb