Grupul Romcarbon a înregistrat o pierdere de 1,64 milioane lei în prima jumătate a anului

J.P.
Companii / 30 august 2020

Grupul Romcarbon a înregistrat o pierdere de 1,64 milioane lei în prima jumătate a anului

Grupul Romcarbon a înregistrat în primul semestru din 2020 o pierdere netă de 1,642 milioane lei, în creştere cu 478.000 lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, conform datelor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti, relatează Agerpres.

Valoarea vânzărilor nete a fost în primele şase luni de 126,91 milioane lei, în creştere cu 5,116 milioane lei (+4,20%) comparativ cu S1 2019.

EBITDA Operaţional a înregistrat în perioada menţionată o valoare de 8,367 milioane lei, în creştere cu 4,040 milioane (+93%) comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, ca urmare a investiţiilor efectuate în anii anteriori pentru creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de producţie.

Grupul Romcarbon este format din societăţ producătoare de articole de ambalaj din material plastic şi alte profile din material plastic (Romcarbon SA şi Livingjumbo Industry SA), polimeri regeneraţi şi compounduri (Romcarbon SA), alte activităţi de producţie (Romcarbon SA ) şi prestatoare de alte activităţi cum ar fi servicii şi lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat (RC Energo Install SRL), servicii de afaceri şi consultanţă în afaceri (Recyplat LTD), servicii privind tehnologia informaţiei (InfoTech Solutions SRL) şi altele.

Principalele societăţi cu activităţi de producţie ale Grupului sunt Romcarbon SA şi Livingjumbo Industry SA, deţinând 73%, respectiv 15% din totalul activelor imobilizate.

Distribuţia veniturilor pe domenii de activitate în S1 2020 a fost următoarea: prelucrarea maselor plastice (din polietilenă, polisitiren, polipropilenă, PET, PVC)- 82% (77% în 2019); reciclarea produselor din material plastic - 9% (14% in 2019); alte activităţi productive (producerea de filtre pentru autovehicule şi filtre industriale, producerea de măşti pentru protecţia cailor respiratorii, suporţi PVC indicatoare rutiere) - 2% (2% în 2019), alte activităţi- 7% (7% în 2019).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E abia începutul. Marile pierderi se vor realiza spre sfârșitul anului

    1. Ia mai citeste cu atentie. Cifra de afaceri a crescut cu 4.2% fata de perioada similara de anul trecut. Mai mult, EBITDA a crescut cu 93%. Daca exista pierderi, ele pot fi doar contabile, cerute de depreciere si amortizare. Mai usor cu diavoli si gheare sau fiare ca nu te pricepi nici la pandemie, nici la economie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb