Grupul UniCredit trece la Mastercard Touch Card

F.D.
Bănci-Asigurări / 25 aprilie

Grupul UniCredit trece la Mastercard Touch Card

În cadrul parteneriatului său cu Mastercard, Grupul UniCredit înlocuieşte tot portofoliul de carduri: cardurile de debit, credit şi preplătite la Mastercard Touch Card, cu un nou design care include funcţii pentru nevăzători şi persoane cu deficienţe de vedere, făcându-le astfel mai inclusive. Cardurile cu această nouă caracteristică sunt acum disponibile în Italia şi vor fi introduse treptat, pe parcursul anului 2024, tuturor clienţilor din cele douăsprezece ţări în care grupul îşi desfăşoară activitatea, ceea ce înseamnă, aproximativ, 20 de milioane de carduri, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Designul Mastercard Touch Card se bazează pe un sistem de zimti laterali, elemente tactile pentru a ajuta consumatorii să identifice cardul potrivit doar prin atingere. Zimţarea distinctă îi ajută pe clienţii cu deficienţe de vedere să facă diferenţa între cardurile lor de plată. Cardul a fost creat pentru a susţine independenţa persoanelor cu deficienţe de vedere în utilizarea online sau în magazin a cardului. În Europa, se estimează ca numărul persoanelor nevăzătoare şi cu deficienţe de vedere depăşeşte 30 de milioane. În medie, 1 din 30 de europeni suferă de pierderea vederii. Incluziunea este o parte integrantă a culturii şi strategiei sociale a UniCredit, iar această iniţiativă subliniază angajamentul băncii în promovarea unei societăţi mai incluzive, fără bariere.

În conformitate cu principiile ESG ale băncii, cardul este, de asemenea, fabricat din PVC reciclat, fiecare produs având imprimat marca Mastercard Sustainable Card, care îi certifică acreditările de sustenabilitate.

Alberto Palombi, Head of Group Payment Solutions, UniCredit, a declarat: "UniCredit şi Mastercard sunt două companii concentrate puternic pe viitor. Parteneriatul nostru, care îmbină reţeaua de bănci europene şi inovaţia UniCredit cu expertiza Mastercard în plăţile cu cardul, ne permite să oferim o experienţă simplă şi fără probleme pentru toţi clienţii noştri europeni, care este, de asemenea, incluzivă şi având la bază un produs durabil. Susţinerea comunităţilor noastre înseamnă să ne asigurăm că toată lumea are acces la instrumentele financiare de care are nevoie. Acesta este motivul pentru care suntem încântaţi să anunţăm utilizarea materialor sustenabile certificate în producerea cardurilor noastre, precum şi integrarea acestor elemente tactile ce vor facilita utilizarea cardurilor de către clienţii nevăzători şi cu deficienţe de vedere. Băncile au un rol esenţial în modelarea unei lumi mai bune şi acesta este un alt mod prin care dorim să le arătăm clienţilor noştri că suntem aici pentru a-i sprijini."

"Incluziunea se află în centrul valorilor Mastercard, iar Mastercard Touch Card exemplifică angajamentul nostru faţă de standardele cardurilor de plată, promovând incluziunea. Suntem încântaţi să lucrăm cu un partener apreciat, precum UniCredit, pentru a oferi soluţii centrate pe consumator care cresc accesibilitatea pentru toţi", a declarat Mark Barnett, preşedinte, Mastercard Europe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb