GSMnet.ro a depăşit 30 de milioane de euro cifră de afaceri anul trecut

G.D.
Companii / 20 martie 2023

Bogdan Cioroianu, director general şi fondator al GSMnet

Bogdan Cioroianu, director general şi fondator al GSMnet

GSMnet anunţă rezultatele financiare obţinute de companie în 2022. Astfel, compania Mobiparts, deţinătorul brandului GSMnet raportează o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în uşoară creştere faţă de anul precedent, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru 2023, retailerul estimează o creştere a business-ului şi anunţă investiţii noi.

Potrivit sursei citate, compania Mobiparts, cu sediul in Constanţa, a intrat pe piaţa accesoriilor şi componentelor GSM din România în urmă cu peste 15 ani prin platforma online www.gsmnet.ro, având o gama variată de produse. Magazinul se adresează atât persoanelor fizice, cât şi revânzătorilor. Segmentul B2B este în prezent format dintr-o reţea de peste 5000 de companii la nivel local, dar şi internaţional, care generează circa 65% din cifra de afaceri a companiei.

Business-ul a crescut constant, ca răspuns la cererea tot mai mare de piese de schimb sau accesorii pentru smartphone-uri, dar şi pentru alte gadget-uri. Dacă în 2008, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, în 2016 compania atinsese o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Evoluţia business-ului a accelerat ulterior, astfel că, în 2022, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro înregistrând o uşoară creştere faţă de anul precedent, în ciuda inflaţiei şi a contextului geopolitic din regiune.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2022, echipa GSMnet număra 60 de angajaţi, fiind realizate investiţii importante la nivel de echipă, dar şi investiţii în plan logistic, fiind sporit spaţiul de depozitare cu până la 500 de metri pătraţi. În plus, compania a investit în montarea de panouri voltaice pe acoperişurile sediilor, ce vor genera energie verde şi vor contribui la reducerea impactului asupra mediului.

"Avem mai bine de 15 ani experienţă în domeniul comercializării accesoriilor şi componentelor GSM, iar acest lucru ne recomandă ca un partener de încredere, atât pentru furnizori cât şi pentru clienţi. Mizăm pe un portofoliu de produse diversificat, procesarea imediată a comenzilor, programe de loialitate şi suport dedicat şi specializat pentru partenerii B2B.", declară Bogdan Cioroianu, director general şi fondator al companiei.

Astfel, în 2020, GSMnet a devenit distribuitor oficial pentru produsele OnePlus. Un an mai târziu, retailerul local devenea distribuitor oficial şi pentru produsele din gama Huawei. În 2022 au fost încheiate trei astfel de parteneriate semnificative, cu vivo, Oppo şi RealMe. Totodată, GSMnet se află în discuţii continue şi cu alţi mari producători de accesorii şi componente GSM pentru a stabili noi parteneriate.

GSMnet s-a concentrat în paralel şi pe dezvoltarea unor branduri proprii. Astfel, clienţii magazinului online pot achiziţiona produse de calitate, practice şi la un preţ competitiv din gamele BluePower şi BlueShield, subliniază sursa citată.

Pentru 2023, Mobiparts estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul recent încheiat. Pentru a atinge acest obiectiv, compania îşi propune extinderea portofoliului de produse de interes pentru clienţi, extinderea echipei dar şi extinderea portofoliului de servicii pentru partneri.

"Pentru a susţine această creştere pentru 2023, avem în plan să continuăm dezvoltarea în plan logistic, dorind să extindem spaţiul de birouri cu până la 400 de metri pătraţi si să mărim spaţiile de depozitare, care vor fi deservite şi de către o rampă de acces pentru tiruri de mare tonaj. În acelaşi timp dorim să mărim echipa GSMnet pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri şi pentru a le oferi cele mai bune servicii.", spune Bogdan Cioroianu, director general şi fondator al companiei, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb