Guvernatorul Băncii Angliei recomandă încetarea supremaţiei dolarului

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2019

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a luat dolarul american în vizor la simpozionul anual organizat de Federal Reserve la Jackson Hole, declarând că băncile centrale trebuie să facă eforturi comune pentru a crea propriile monede de rezervă în scopul reducerii "influenţei" dolarului, transmite Reuters. În opinia lui Carney, aceste monede ar trebui să fie digitale.

O astfel de monedă alternativă, digitală şi susţinută global de mai multe naţiuni, ar pune capăt unui exces de bani economisiţi (eng. savings glut), care a cauzat cei zece ani de inflaţie redusă şi dobânzi ultra-scăzute, a notat Carney.

El a mai declarat, în faţa bancherilor centrali adunaţi în Wyoming, Statele Unite, că dominanţa dolarului în sistemul financiar global amplifică riscurile apariţiei unei capcane a dobânzilor ultra-scăzute combinată cu o creştere economică anemică, adăugând că, "pe termen mai lung, trebuie schimbat jocul".

"Când va apărea schimbarea, nu ar trebui să fie schimbată o hegemonie valutară cu alta", a subliniat Mark Carney, el spunând că o economie globală multi-polară, (n.r. în condiţiile reordonării acesteia pe regiuni continentale, proces aflat în desfăşurare) are nevoie de un nou sistem monetar şi financiar internaţional pentru a-şi atinge întregul potenţial.

Guvernatorul Băncii Angliei a afirmat că "influenţa dolarului asupra condiţiilor financiare globale ar putea scădea dacă ar fi creată o arhitectură financiară în jurul noii (monede digitale) care să demonteze poziţia dominantă a dolarului pe piaţa de credite".

"Prin reducerea influenţei SUA asupra ciclului financiar global, acest lucru ar contribui la reducerea volatilităţii fluxurilor de capital către economiile de piaţă emergente", a spus bancherul central, al cărui mandat în fruntea Băncii Angliei expiră în câteva luni.

"Combinaţia dintre incertitudinea crescută a politicilor economice, protecţionismul, războaiele tarifare şi, mai nou, îngrijorările legate de probabilitatea ca şocurile negative să nu poată fi compensate în mod adecvat din cauza spaţiului politic limitat, agravează tendinţa deflaţionistă în economia globală", a mai spus Mark Carney.

El a mai declarat la începutul acestui an că se aşteaptă să apară într-adevăr alte monede de rezervă pe lângă dolarul american, însă el opina că acestea vor fi tot monede naţionale, precum renminbi-ul chinez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb