Guvernul a adoptat noi norme de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare

Laura Boico
Politică / 28 septembrie 2016

Guvernul a modificat miercuri normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004, având în vedere faptul că aceasta a fost amendată prin modificări şi completări legislative succesive, potrivit unui comunicat al Executivului, remis redacţiei.

Conform sursei citate, normele metodologice prevăd posibilitatea organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare (OIF) de a formula cereri de transmitere fără plată a dreptului de proprietate asupra infrastructurii secundare de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, în condiţiile stabilite prin actul primar.

În acest sens, se instituie prevederi referitoare şi la faptul că infrastructura de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului privat al unităţilor administrativ-teritoriale se poate transmite la cerere în proprietatea organizaţiilor sau federaţiilor.

De asemenea, se reglementează transmiterea dreptului de folosinţă asupra terenului aferent infrastructurii secundare de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, inclusiv asupra zonelor de protecţie ale acestei infrastructuri.

Potrivit Executivului, în normele metodologice se dispune şi faptul că tariful de livrare a apei pentru irigaţii cuprinde costul apei şi costul de transport al apei, fiind incluse cheltuielile cu energia electrică şi termică, renunţându-se la aplicarea tarifului anual.

În ceea ce priveşte procedura dizolvării organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare, prin normele metodologice se prevede destinaţia bunurilor obţinute de organizaţiile de îmbunătăţiri funciare în temeiul Legii îmbunătăţirilor funciare 138/2004, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb