Guvernul a aprobat Proiectul de lege privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice

C.P.
Macroeconomie / 22 aprilie 2010

Guvernul a aprobat Proiectul de Lege care reglementează stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în concordanţă cu prevederile actualului Cod silvic - Legea nr.46/2008.

Ordonanţa de urgenţă stabileşte faptele contravenţionale care pot fi sancţionate în cazurile de încălcare a prevederilor din Codul silvic referitoare la administrarea pădurilor, la amenajarea pădurilor, la integritatea fondului forestier, paza şi protecţia pădurilor, la regenerarea pădurilor şi punerea în valoare a masei lemnoase, la exploatarea masei lemnoase şi recoltarea produselor nelemnoase, precum şi la controlul aplicării normelor privind circulaţia materialelor lemnoase.

"Era nevoie de modificări ale sancţionării contravenţiilor silvice, întrucât Codul silvic din anul 2000 era perimat. Având în vedere fenomenul tăierilor ilegale cu care ne confruntăm, am introdus sancţiuni drastice pentru o arie mai largă de abateri. Pentru mai multă eficienţă în aplicarea măsurilor prevăzute, am inclus Jandarmeria, Poliţia de frontieră şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, pe lângă cei din sistemul silvic, care vor putea aplica aceste sancţiuni în cazul constatării unor abateri de la Codul silvic", a declarat László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Ordonanţa de urgenţă prevede şi sancţiuni contravenţionale complementare, cum ar fi reţinerea sau confiscarea materialelor lemnoase şi mai stabileşte, de asemenea, şi cazurile în care limitele sancţiunilor se dublează dacă fapta este săvârşită în mod repetat.

Sumele încasate din plata amenzilor vor fi distribuite astfel: 20% se varsă în contul persoanei juridice în structura căreia îşi desfăşoară activitatea agentul constatator care a aplicat amenda, iar 80% la bugetul de stat în cazul contravenienţilor persoane juridice sau, după caz, la bugetul local pentru contravenienţii persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb