Guvernul a aprobat proiectul de OUG pentru modificarea legii privind venitul minim garantat

F. A.
Politică / 15 mai 2013

Guvernul României a aprobat, astăzi, proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea legii privind venitul minim garantat şi a legii privind alocaţia pentru susţinerea familiei, se arată într-un comunicat de presă.

Conform obligaţiilor asumate de ţara noastră în documentele semnate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Europeană (CE), măsurile de protecţie vor lua în considerare creşterile de preţuri la energie electrică şi gaze naturale din perioada imediat următoare.

În acest context, se pune problema instituirii unor măsuri de protecţie socială acordate clienţilor (consumatorilor) vulnerabili, măsuri ce ar urma să fie stabilite prin lege şi acordate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Reglementările cuprinse în proiectul de act normativ privesc următoarele:

- Majorarea nivelului venitului minim garantat cu 8,5% începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013 şi cu 4,5% începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2014.

- Majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei de la 370 lei/membru de familie la 530 lei/membru de familie, cu menţinerea a două intervale de venituri 0 - 200 lei/persoană şi 201 lei/persoană - 530 lei/persoană şi a cuantumului alocaţiei cu 30%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013.

- Pentru persoanele/familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013 au fost prevăzute măsuri tranzitorii constând în acordarea şi a diferenţei de sume dintre noul nivel al venitului minim garantat şi nivelul prevăzut anterior.

Odată cu aplicarea noilor măsuri, se prevede pentru anul 2013 o creştere cu 30% a numărului de benefciari de ajutor social şi cu 45% a numărului de beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Efortul bugetar suplimentar necesar pentru anul curent ca urmare a aplicării noilor măsuri este de 197,3 milioane de lei.

În bugetul MMFPSPV sunt deja aprobate 100 milioane lei cu destinaţia de măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile din sistemul de energie electrică şi gaze naturale. Prin urmare, suma suplimentară necesară pentru plata integrală a drepturilor reglementate prin prezenta ordonanţă de urgenţă este de 97,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb