Guvernul a decis înfiinţarea unei companii care se va ocupa de proiectul Roşia Montană

F. A.
Politică / 1 mai 2013

Guvernul a decis înfiinţarea unei companii care se va ocupa de proiectul Roşia Montană

Guvernul a decis, prin hotărâre aprobată în şedinţa de ieri, înfiinţarea unei noi companii care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care va funcţiona în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova (PSD), potrivit Mediafax.

Noua companie va rezulta din reorganizarea, prin divizare parţială, a Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva, care deţine în prezent 19,3% din acţiuni la societatea Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Într-un comunicat al Guvernului se precizează: "Hotărârea de guvern are în vedere divizarea parţială, în interesul acţionarilor, a Minvest, în scopul separării activităţii de gestionare a pachetului minoritar de acţiuni deţinut de Minvest la Roşia Montană Gold Corporation de restul activităţilor companiei, precum şi în scopul transferului corespunzător al patrimoniului aferent acestei activităţi, respectiv a pachetului de acţiuni deţinut de companie la RMGC şi a pasivelor rezultate din împrumuturile contractate de către companie în scopul participării la majorările de capital ale RMGC. Având în vedere interesul statului român, este oportun ca activitatea Minvest ce ţine de proiectul Roşia Montană să se facă prin intermediul unei societăţi comerciale noi, rezultate prin desprinderea patrimoniului Minvest legat de proiect, statul român, prin DPIIS (Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine-n.r.), urmând să devină acţionarul direct al acestei societăţi comerciale nou-înfiinţate".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. este prima data cand Guvernul se misca repede in cazul Rosia Montana.este un semn bun! poate nu va mai trece mult si vom vedea inceput proiectul. Doamne ajuta!

    1. bai 2 fete pesedisti si 'verzi' si postaci care esteti voi.. Nu mai strangeti oamenii sa protesteze? nu-l mai legati pe prietenul homalailor, Cernea, de gard, in semn de protest? Cum de ati dat-o la-ntors fata de anii trecuti cand pdl-ul era nehotarat daca sa dea sau nu drumul la proiect? Va e foame de bani? Cred ca sunteti hamesiti de-a dreptul! Jigodii!

      asta ma intrebam si eu zilele acestea. a dat caldura si nu-i mai vedem pe ecologisti legandu-se de garduri (de calorifere e prea cald) si nici dansand in piete? ca doar asa se "salveaza" o comunitate!!!

    eu vreau sa stiu un singur lucru: cand va incepe proiectul? stiu cat de grea e viata in zona si mai stiu cat de mult i-ar ajuta pe moti reluarea mineritului, activitatea in care detin experienta valoroasa

    1. Sa speram ca vor strange multi bani motii cu viata grea din zona, caci, cu siguranta, peste 10-15 ani vor avea nevoie pentru tratamente medicale, atat ale lor cat si ale copiilor si nepotilor lor si vom vedea ce alternative vor gasi atunci cand zona va deveni un monument al cianurii ... cine stie,poate vor deschide un muzeu al efectelor stupiditatii postcapitaliste si in felul acesta vor reintroduce zona intr-un traseu turistic ...

      acum au nevoie de tratamente, din cauza poluarii de stat, care poate fi stopata prin ecologizarea inclusa in proiectul rmgc! altfel, cianura se va folosi doar in circuit inchis si nu va afecta pe nimeni. un pic de informare nu ti-ar strica!

      la postacii platiti de rmgc! bagati baieti sa mananca si gura voastra ceva! Ce ingrijorati sunteti voi de soarta motilor sau de poluarea actuala, altceva nu va mai pute! Vad ca aveti si nume, asta e numele adevarat sau ala de informator, care apare pe statu de plata de la rmgc?

      observ ca postacii ecologisti sunt la datorie! doar ei ii cauza pe ceilalti, care au alta parere, ca n-ar fi sinceri! sa stii ca eu chiar cred ca sunt romani interesati de semenii lor. pana la urma, poluarea aia se extinde in toata tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb