Guvernul a decis îngheţarea, pentru şase luni, a tarifelor de primă practicate de către asiguratorii RCA

S.B.
Politică / 28 decembrie 2023

Guvernul a decis îngheţarea, pentru şase luni, a tarifelor de primă practicate de către asiguratorii RCA

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi alte măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, informează news.ro.

Actul normativ prevede îngheţarea temporară, pentru şase luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023

Tarifele pot fi ajustate cu maximum 6,8%, reprezentând prognoza ratei anuale a inflaţiei la sfârşitul trimestrului II 2024 publicată de către Banca Naţională a României, mai prevede comunicatul de presă al Executivului.

Prin aplicarea acestei măsuri este combătută creşterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc pe fondul dezechilibrelor anterior descrise şi stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA în vederea evitării propagării efectelor negative în alte sectoare ale economiei naţionale.

Conform sursei citate, este instituit un mecanism transparent de stabilire a despăgubirilor acordate pentru acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul din aceeaşi clasă sau o clasă inferioară în situaţia în care vehiculul avariat nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic.

În acest caz, Guvernul poate interveni pentru o perioadă de timp limitată prin stabilirea modului de determinare a primelor practicate de către asigurătorii RCA astfel încât împrejurările care determină situaţia de criză să fie depăşită.

Tarifele de primă maxime adoptate prin prezenta hotărâre vor fi aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA pe o perioadă de şase luni pentru contractele RCA încheiate după data intrării în vigoare a acesteia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Constat ca pana si intelesul cuvantului "inghetat", atunci cand se refera la preturi isi schimba sensul si desemneaza o crestere in jur de 6%. Aceasta, desigur in declaratii si ceva mai mult atunci cand iti cumperi asigurarea RCA; dar nu-i bai, populatia inghite fara sa carteasca iar functionarii ASF isi incaseaza salariile nemeritate.

    1. Mint de ingheata apele. Pretul a fost inghetat la o valoarea deja majorata deci, practic, umflam conturile asiguratorilor facand RCA.

      Ciolacu a spus ca ingheata la +6% ca sa nu le inghete asiguratorii la +48% in fiecare an, cum le e obiceiul.  

    In mintea putina a lu Ciolacu e ca toti soferii din tara asta se inchina la RCA si la bauturile carbogazoase de unde spera guvernu sa scoata bani de armament majorand accizele, lucru desigur fals.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb