Guvernul nu îngheaţă salariile bugetarilor

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 noiembrie 2008

PREMIERUL CĂLIN POPESCU TĂRICEANU SUSŢINE CĂ ECONOMIA ŢĂRII VA CREŞTE ŞI ÎN PERIOADA URMĂTOARE, ÎN POFIDA EFECTELOR CRIZEI FINANCIARE INTERNAŢIONALE.

PREMIERUL CĂLIN POPESCU TĂRICEANU SUSŢINE CĂ ECONOMIA ŢĂRII VA CREŞTE ŞI ÎN PERIOADA URMĂTOARE, ÎN POFIDA EFECTELOR CRIZEI FINANCIARE INTERNAŢIONALE.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că salariile bugetarilor nu vor fi îngheţate în 2009, cu toate că efectele crizei financiare internaţionale sunt resimţite şi în ţara noastră.

Prezent, ieri, la Timişoara, şeful Guvernului a afirmat că ţara noas-tră îşi propune să ajungă a şaptea putere economică din Uniunea Europeană.

Potrivit premierului, punctele forte ale României constau în suprafaţa teritoriului şi în numărul populaţiei - indicatori la care ţara noastră ocupă locul şapte la nivel european.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Tăriceanu susţine că direcţiile strategice ale României sunt investiţiile în infrastructură şi în domeniul cercetare şi educaţie.

"Fără fonduri, în Cercetare nu vom putea deveni, cu adevărat, competitivi, în toate domeniile, în Uniunea Europeană", a adăugat premierul, citat de Agerpres.

Şeful Guvernului a enumerat o serie de state unionale, care, deşi nu au resursele naturale ale României, au investit puternic în aceste domenii şi au reuşit să atingă nivelul cel mai ridicat privind PIB-ul pe cap de locuitor.

Şeful Guvernului a precizat că rămâne încrezător în creşterea economică a României şi în anii următori, cu toate că efectele crizei economice internaţionale se fac resimţite şi la noi în ţară.

"Sunt anumite lucruri care ridică semne de îngrijorare, dar analizele economice ale unor specialişti indică faptul că România va cunoaşte, în perioada următoare, o creştere economică cu mult peste ceea ce va fi în Europa", susţine Tăriceanu.

Premierul a declarat că speră ca promisiunile "populiste" sau "demagogice" din campania electorală să nu afecteze îndeplinirea acestui obiectiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb