ZIARUL BURSA

19 noiembrie 2008
Ediţia din 18.09.2024
Asociaţia Română a Băncilor se duelează cu BNR; Radu Graţian Gheţea reproşează regulile care blochează creditul, Adrian Vasilescu acuză că unele bănci practică dobânzi de peste 35%.

Creditele ipotecare, în impas

A.A.Bănci-Asigurări / 19 noiembrie 2008

Băncile vor solicita Băncii Naţionale a României (BNR) modificarea regulamentului pentru creditarea populaţiei, întrucât noile condiţii impuse au blocat acordarea de credite ipotecare, a declarat, ieri, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) la Forumul Bancar Român.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Trend Micro aniversează 20 de ani

C.P.Companii / 19 noiembrie 2008

În urmă cu 20 de ani, într-o lume în care erau cunoscuţi doar 5 viruşi de computer, într-un birou improvizat din California, lua fiinţă compania care avea să devină peste ani unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate din lume...

PREMIERUL CĂLIN POPESCU TĂRICEANU SUSŢINE CĂ ECONOMIA ŢĂRII VA CREŞTE ŞI ÎN PERIOADA URMĂTOARE, ÎN POFIDA EFECTELOR CRIZEI FINANCIARE INTERNAŢIONALE.

Guvernul nu îngheaţă salariile bugetarilor

C.D.Politică / 19 noiembrie 2008

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că salariile bugetarilor nu vor fi îngheţate în 2009, cu toate că efectele crizei financiare internaţionale sunt resimţite şi în ţara noastră.

Voiculescu vrea PNL partener al Alianţei PSD+PC

C.D.Politică / 19 noiembrie 2008

Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a declarat, întru-un interviu acordat Agerpres, că o soluţie pentru viitoarea guvernare o constituie o alianţă a PNL cu recent înfiinţata Alianţă PSD+PC.

Post negru

Cornel CodiţăEditorial / 19 noiembrie 2008

Cornel Codiţă

Multe calităţi au oamenii noştri politici, mai ales cînd se află în înalte jilţuri de stat, dar dintre toate, cea mai minunată este aceea de a şti, la moment, răspunsul la orice problemă, de-a se pricepe, instantaneu, la orice. Dar, nu oricum, ci...

700 milioane euro - piaţa de leasing operaţional

N.I.Macroeconomie / 19 noiembrie 2008

Piaţa de leasing operaţional ar putea creşte cu 40% în 2009, până la aproximativ 700 milioane euro, în condiţiile în care tot mai multe firme vor alege acest produs pentru o mai bună gestionare a costurilor, pe fondul crizei financiare, a...

Valentin Lazea, economist şef al BNR:Va trebui echilibrat raportul între credite şi depozite, atât pe lei, cât şi pe valute.

Analiştii: Creditarea în lei va continua

ANDREEA ARĂBOAEIBănci-Asigurări / 19 noiembrie 2008 /

Creditarea nu s-a blocat în România, însă criza de lichiditate a determinat un ritm mai lent al evoluţiei creditului, a declarat marţi, Petre Bunescu, director general adjunct al BRD, în cadrul Forumului Bancar Român.

"MOL" România: creştere de 2% a vânzărilor de carburanţi

AURA DRAGOMIR Companii / 19 noiembrie 2008 /

MOL România a înregistrat o creştere de 2% a vânzărilor de carburanţi (în litri) faţă de perioa-da similară a anului trecut, pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2008. Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România, a declarat: "Începând cu...

MOL are pierderi

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

Compania petrolieră maghiară MOL Nyrt., raportează prima sa pierdere trimestrială de după 2003, ca urmare a declinului preţului ţiţeiului şi a valorii stocurilor sale, res-pectiv a deprecierii monedei naţionale, forintul.

"Alpha Bank", bancă elenă preyentă şi pe piaţa din România.

"Alpha Bank" va primi finanţare de la statul grec

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

Grupul bancar elen "Alpha Bank" va participa la planul guvernamental în valoare de 28 de miliarde de euro (35,52 miliarde de dolari) destinat sprijinirii sectorului bancar, a declarat preşedintele băncii, Yannis Costopoulos, într-un...

Directorul "Nestlé" vine în fruntea "Carrefour"

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

"Carrefour" SA, cel mai mare retailer din Europa, l-a înlocuit pe directorul executiv Jose Luis Duran cu Lars Olofsson, directorul "Nestlé" SA. Olofsson, responsabil "Nestlé" pentru diviziile de afaceri strategice, pieţe...

"Alrosa" îşi reduce vânzările

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

"Alrosa", cel mai mare producător de diamante din Rusia, vrea să-şi reducă vânzările de diamante brute cu 40%, anunţă Serghei Vibornov, preşedintele companiei.

Bursele europene - tot în scădere

Bursele europene - tot în scădere

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut şi ieri, în principal cele ale băncilor şi ale producătorilor de materii prime, din cauza temerilor legate de evoluţia profiturilor companiilor, în condiţiile adâncirii recesiunii.

"Ford" vinde 20% din "Mazda"

Alina VasiescuInternaţional / 19 noiembrie 2008

"Ford Motor" Co., al doilea constructor auto din SUA, care se confruntă cu scăderea vânzărilor, înstrăinează o parte din capitalul filialei sale nipone, "Mazda Motor" Corp., obţinând astfel aproximativ 540 de milioane de dolari.

Election Campaign: The (Cash) Value Of A Vote.

Election Campaign: The (Cash) Value Of A Vote.

F.A.English Section / 19 noiembrie 2008

The election campaign is one of the rare moments when politicians truly remember their constituents. Electoral promises, gifts before the winter holidays, warm handshakes are just some of the tricks the wannabe members of Parliament employ to...

Câştig de 3,67% pentru indicele BET-FI

Ana SabiescuPiaţa de Capital / 19 noiembrie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat uşor, cu 0,05%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 3.022,47 puncte.

Protan Runs Out Of Operating Capital

Protan Runs Out Of Operating Capital

AGR.English Section / 19 noiembrie 2008

The quantity of organic waste collected by Protan, the concessionaire of pounding services, at national level can be as much as 250 - 300 tons per day, with peaks in November and December, according to Costin Miu, Managing Partner with Stentor...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo