O firmă italiană investeşte opt milioane de euro într-o fabrică de panouri termoizolante, la Iaşi

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 19 noiembrie 2008

Firma italiană Lattonedil a demarat o inves-tiţie de opt milioane de euro într-o fabrică de panouri termoizolante în comuna ieşeană Bălţaţi, termenul de execuţie a halei de producţie fiind august 2009, potrivit informaţiilor furnizate, ieri, de oficialii companiei. "Producţia efectivă o vom începe în decembrie 2009. Capacitatea este de două milioane mp de panouri pe an. Acum se lucrează la proiectul de structură, iar din decembrie se va începe construcţia. Este prima fabrică de acest fel din Româ-nia a grupului Lattonedil. 60% din producţie va fi exportat în Ucraina, Republica Moldova şi Rusia. În total, vor fi create 100 de locuri de muncă, din care 30 vor lucra în fabrică", a declarat, ieri, pentru NewsIn, directorul general al Lattonedil România, Cătălin Urtoi. Potrivit acestuia, iniţial, fabrica va avea o singură linie de producţie, intenţia grupului italian de firme fiind să extindă activitatea la mijlocul anului 2010, în timp ce numărul de angajaţi se va dubla. Fabrica va fi realizată pe o suprafaţă de 6,2 ha, teren achiziţionat de grupul italian cu 400.000 euro de la o persoană fizică din comuna Bălţaţi.

"După ce va fi finalizată, va fi cea mai mare investiţie privată din comună. Am putea încheia un parteneriat cu firma, în sensul ca noi să le oferim nişte facilităţi fiscale, în limita legii şi să le recomandăm ca forţa de muncă să fie din comuna noastră ", a declarat, contactat telefonic, primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei.

Investiţia italienilor a atras un interes major din partea ieşenilor, peste 400 de oameni aplicând deja pentru un loc de muncă la noua firmă, în condiţiile în care Lattonedil RO a scos, deocamdată, un singur post la concurs, respectiv reprezentant vânzări al grupului italian pe România. Potrivit directorului general, din mai 2008, când s-a înfiinţat firma, vânzările grupului în ţara noastră au fost de peste două milioane de euro.

Grupul italian Lattonedil a avut, în anul 2007, o cifră de afaceri de peste 100 milioane euro, având 300 de angajaţi în trei fabrici, toate unităţile fiind localizate în Italia. Produsele firmei sunt exportate, în special, în Europa şi nordul Africii. În România, mai există 11 fabrici cu aceeaşi activitate, acestea fiind la Bucureşti, Timişoara şi Bis-triţa Năsăud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb