"Alpha Bank" va primi finanţare de la statul grec

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2008

"Alpha Bank", bancă elenă preyentă şi pe piaţa din România.

"Alpha Bank", bancă elenă preyentă şi pe piaţa din România.

Grupul bancar elen "Alpha Bank" va participa la planul guvernamental în valoare de 28 de miliarde de euro (35,52 miliarde de dolari) destinat sprijinirii sectorului bancar, a declarat preşedintele băncii, Yannis Costopoulos, într-un interviu publicat în presa din Grecia. Acesta a declarat: " va participa la planul guvernamental şi va utiliza toate măsurile oferite de statul grec. Credem că acesta este un plan bun, atât pentru economie, cât şi pentru bănci".

"Alpha Bank", a treia bancă din Grecia, este prima mare instituţie financiară din ţară ce confirmă participarea sa la planul guvernamental care, potrivit autorităţilor, este menit să garanteze menţinerea activităţii de creditare pentru economie. PIB-ul elen se ridică la 246 miliarde de euro, iar creşterea acestuia încetineşte.

Preşedintele "Alpha Bank" a subliniat: "Am luat iniţiativa de a fi primii care confirmă participarea. În acest fel, scutim celelalte bănci de orice ezitare în a se alătura planului pentru a creşte lichiditatea în economie".

Pachetul guvernamental în valoare de 28 de miliarde de euro oferă lichidităţi, garanţii pentru datoriile băncilor, precum şi injecţii de capital, în schimbul cărora guvernul va avea un cuvânt de spus în consiliile de administraţie ale băncilor.

Yannis Costopoulos apreciază că nicio bancă din Grecia nu are probleme în sensul strict al cuvântului. "Probleme sunt cu lichiditatea şi sperăm să rezolvăm această situaţie cu ajutorul planului", a adăugat preşedintele "Alpha Bank".

Băncile din Grecia au o expunere limitată la activele toxice şi nici nu au suferit deprecieri semnificative de active, cum s-a întâmplat în cazul altor instituţii financiare din Europa. Cu toate acestea, băncile din Grecia au fost reticente până acum să se alăture planului guvernamental de sprijin.

Deocamdată doar băncile de stat "ATEbank" şi "Hellenic Post Bank", precum şi o instituţie mai mică "Proton Bank", au confirmat că vor participa la planul de sprijin guvernamental.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb