MIRCEA GEOANĂ: "Statul nu va acorda clemenţă celor îmbogăţiţi ilegal"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 noiembrie 2008

Liderul PSD explică că amnistia fiscală propusă de formaţiunea sa presupune plata eşalonată a datoriilor, de către firmele cu probleme, şi nu o formă de ajutor pentru cei care au dobândit averi ilicite.

Liderul PSD explică că amnistia fiscală propusă de formaţiunea sa presupune plata eşalonată a datoriilor, de către firmele cu probleme, şi nu o formă de ajutor pentru cei care au dobândit averi ilicite.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că amnistia fiscală propusă de formaţiunea sa va da statului posibilitatea să acorde anumite facilităţi la plata impozitelor restante pentru firmele cu datorii.

Liderul PSD a explicat: "Nu exis-tă intenţia să amnistiem în vreun fel pe cei care au făcut averi din fapte ilicite sau din fapte de corupţie.

Ne gândim la metode de atragere la lumină din cadrul economiei gri, inclusiv prin posibilitatea de eşalonare a plăţilor şi obligaţiilor către bugete a firmelor care au dificultăţi din punct de vedere economic, fie că nu sunt plătiţi de către furnizori. De aceea o anumită flexibilitate a încasării acestor taxe şi venituri pentru buget reprezintă soluţia noastră".

Geoană a subliniat că amnistia fis-cală nu presupune că statul va acorda clemenţă celor care s-au îmbogăţit ilegal.

Domnia sa a explicat: "Nu ne gândim sub nicio formă la iertarea în vreun fel a celor care au furat bani publici. Nu este vorba de nicio amnezie penală pentru cei care au furat bani publici. Ne gândim la modalitatăţi de a creea un grad de flexibilitate pentru cei care au dificultăţi de plată către buget şi către cei care nu au încălcat legea dar care doresc şi pot să îşi aducă activitatea economică din zona gri în zona economiei taxate şi deci vizibile".

Liderul social-democrat a menţionat că PSD a făcut această propunere mediului de afaceri din ţară, sus-ţinând că în state ca Italia, Belgia şi Germania a avut succes.

"Este o variantă de a găsi resurse suplimentare într-o perioadă în care creditul va fi foarte limitat", a adăugat Geoană, citat de Newsin.

Liderul PSD a mai spus că amnis-tia fiscală ar urma să fie instaurată pe termen limitat, pentru a da posibilitatea "celor care doresc să readucă în circuitul cinstit al economiei resursele pe care le-au obţinut poate prin alte mijloace".

"Averile foarte mari vor fi impozitate mai mult, vom integra în economie, în proiecte de interes public, resursele celor care vor înţelege să aducă la suprafaţă sursele ilicite sau sursele neclare de venituri", a mai adăugat liderul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb