Guvernul ras, tuns, frezat

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 21 ianuarie

Sorin Rosca Stanescu

A sosit vremea remanierilor. Guvernul Ciolacu trebuie să se însănătoşească. Traversează o perioadă grea şi, ca de obicei, în asemenea situaţii, se impune şi de această dată să fie operate schimbări la vârf ,mai repede decât ar fi fost programat. Cine sunt demnitarii pe care Marcel Ciolacu ar trebui să-i elimine din guvern pentru a nu fi silit să plătească el însuşi factura politică?

Răspunsul la această întrebare nu este deloc dificil. E suficient să analizăm, fie şi doar superficial, ce ne transmite seismograful opiniei publice. În ce capete se sparg protestele sindicale?

Dacă Marcel Ciolacu nu ar fi întors cu cheia de te miri cine şi dacă ar judeca situaţia la rece, ar face cel puţin patru remanieri, încă pe parcursul acestei luni. Simultan. Fără o ordine prestabilită. Pur şi simplu în funcţie de contraperformanţele unor înalţi demnitari, raportate la programul de guvernare şi la angajamentele asumate de aceştia. Cetăţenii au sesizat, pe bună dreptate, că sindicatele din transporturi au dreptate atunci când îl reclamă pe Sorin Grindeanu. Dacă ar trebui să existe un cap de listă, acesta ar fi. Cu singura condiţie ca el să nu fie protejatul numărul unu al statului subteran. Dar cine sunt ceilalţi?

Ministrul agriculturii, atunci când a dat de greu, când a fost confruntat cu fermierii, s-a făcut literalmente de râs. A dezinformat opinia publică. A început prin a afirma că, de fapt, toate solicitările fermierilor sunt cuprinse în buget. Şi s-a dovedit, în scurt timp, că nu este aşa. I-a taxat drept agitatori. După care a fost silit să retracteze. Trebuie scos din executiv ca o măsea stricată.

Ministrul de externe, instalat în executiv sub presiunea lui Klaus Iohannis. Şi-a demonstrat incapacitatea. În cazul Schengen. Şi duplicitatea. Atunci când nu a fost capabil să-l împacheteze şi să-l trimită acasă cu arme şi bagaje pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Washington. După ce acesta şi-a permis să îl insulte pe premier, chiar atunci când acesta se afla într-o vizită oficială la Washington.

Şi fără doar şi poate, se cuvine a fi demis şi Ministrul Finanţelor, pentru nenumăratele inconsecvenţe vizând modul în care sunt atrase veniturile la buget şi modul scandalos în care sunt în continuare cheltuiţi banii.

Dacă Ciolacu nu-şi execută acum Miniştrii citaţi mai sus, mai târziu va fi silit să-şi facă el însuşi seppuku.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. ...

    Miza alegerilor prezidentiale consta in accederea in turul doi .Din acest motiv vedem cum candidaturile sunt cumva puse in oglinda spre a putea oferi unui singur personaj politic cistigul .Iaca cum sta treaba si cum se aseaza perechile .Candidatul PSD Ciolacu versus independentul Geoana. Candidatul Sosoaca versus candidatul AUR Simion .Candidatul PNL versus cel al Fortei Dreptei sprijinit de UDMR.Daca Kovesi sau Maia Sandu nu candideaza cam asa arata poza momentului . Practic voturile se impart in doua in fiecare dintre situatiile din primul tur al alegerilor Prezidetiale . 30 de procente ale PSD impartite intre Geoana si Ciolacu .35 de procente ale dreptei impartite intre Ciuca si candidatul USR (plus aliatii ).25 de procente imparttite intre Sosoaca si Simion .UDMR se va alia abia in turul doi cu unul dintre cistigatori .Este evident cum Barna (USR), Orban fost PNL , Ciolos de la Reper , Kelemen de la UDMR ,Tomac de la PMP ,se vor uni spre ai oferi lui Simion votul in turul doi iar contracandidatul (probabil Ciuca ) va fi sprijinit de catre PNL si PSD dar si de o parte din Fortei dreptei ce va intelege care este aranjamentul intre Kelemen , USR si AUR si care nu vor accepta minareala politica decisa de la Budapesta prietena moscovei .Ciuca (romanul absolut)va cistiga turul doi avind si voturile lui Geoana si Ciolacu .

    1. Chiar crezi ce spui

      Poate ne explici puțin realizările politice ale militarului Ciuca?Ce alte calități il mai recomanda ,în afara de "romanul absolut "?Ati început si aici deja cu pompele ieftine, dar ne-ar place sa ne si lămuriți un pic.Sa vedem ce ne-a scăpat.

      nu ai alta alternativa decit daca nu vrei sa votezi pe orban de budapesta .

      Simplu de inteles .Orban de Budapesta sustine Rusia .Kelemen sustine Budapesta .PSD-Dragnea a sustinut votul in Parlament pentru aparitia enclavei Tinut Secuiesc , Sosoaca merge la ambasada Rusiei ,USR a sustinut alaturi de AUR motiunea de cenzura , Barna si Orban de PNL au sustinut si ei Motiunea si au incercat sa limiteze prerogativele lui Iohannis asa cum a facut cindva si PSD .Simon sustine si el narativul Moscovei .Singurul ramas in joc este Ciuca romanul absolut . Alegerea este simplu .

      ...

      PNL este singurul Partid din Romania care nu a intrat in aceasta stare conflictuala doar spre a acapara puterea .PNL nu vrea sa comfiste proteste , nu vrea sa se certe cu alte Partide ce nu pot iesi din vechiul sistem atit de schematic al cererilor si jignirilor electorale, este singurul Partid ce intelege momentul Istoric in care ne aflam si care pune interesul natinii inaintea interesului de Partid .Aceasta atitudine ,ce se desprinde total de zona conflictuala si de cei care inca mimeaza patriotismul dar care propovaduiesc narativul rusilor si al prietenului acestora de pe la Budapesta, este parte a intentiilor politice ale PNL-Ciuca .

      Sa nu uitam de voturile date de PSD catre UDMR, care probabil ca nu ar fi trecut pragul.

      DOMNULE CIOLACU. In situatia actuala in care se gaseste Romania,dumneavoastra ca si presedinte al celui mai mare partid din romania si premier,pentru a iesi cu bine din situatia actuala ,trebuie sa luati o masura radicala,daca nu vreti sa pierdeti cu brio alegerile. Asa ca,pentru a nu duce partidul la fund,ori va dati demisia si lasati PNL sa guverneze,ori dati PNL afara de la guvernare.Dupa dezvaluirile facute aseara de Cosmin Gusa, care a spus cine cine se afla in spatele protestelor,asa cum am sustinut si eu,cel care trebuia sa va sustina,este chiar presedintele,care,pregateste fezandarea PSD,si ridicarea PNL,care este partidul care a dus Romania in prapastie,prin guvernarile pe care le-a condus de catre Orban ,CATU si partial CIUCA. Daca nu faceti acesty lucru,o sa pierdeti alegerile cu brio.Planul cu plecarea lui IOHANNIs intr-o functie inalta in UNIUNEA EUROPEANA si venirea la cotroceni a lui CIUCA,este sustinut puternic de PARTIDUL POPULAR EUROPEAN,care inainte de alegeri o sa vina in ROMANIA sa sustina PNL.Asa ca,daca tineti la PSD,aveti CURAJUL ca azi sau maine,chemati la NEGOCIERI TELEVIZATE PROTESTATARII care stau in frig si rezolvati ce se poate iar ce nu se poate spunetile clar in fata. Intanirea,trebuie sa fie facuta impreuna cu ministrii,care pot solutiona revendicarile protestatarilor precum si cu seful ASF. Nu mai taraganati intalnirea pentru ca altfel,o sa fiti nevoit sa plecati din functia de premier. Sper,ca sunteti constient ca PAPUSARII care orchestreaza mentinerea protestelor,sunt chiar asazisii colegi cu care guvernati .Cei care protesteaza,sunt si ei ROMANI,asa ca discutati cu ei barbateste si aratatile adevarul care guverneaza azi tara.Romania,nu este intr-o situatie favorabila intrucat cei care conduc din umbra tara,sunt cie din STRAINATATE. Astept sa vad ca ,sunteti cu adevarat un bun roman,care iubeste atat romania cat si pe romani.!

    uitati de proteste sau de remanieri .

    este o metoda mondiala de a baga prosti in fața , iar smecherii din spate conduc

    Incredibil!

    Cata "obiectivitate" la SRS! 

    Dar ministru Transporturilor nu trebuie demis?

    A, nu, ca este prieten cu Ciolacu 

    1. Ai citit articolul?!?!?Era primul pe lista!

      Ai dreptate.

      Mea culpa. 

    Problema e la finante, omul ne rade in nas, iar la agricultura sa n-aveti nici o speranta.

    1. Omul de la agricutura a fost plantat pentru stuf.

      La brutariiie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb