GUVERNUL UNGAR: O nouă licitaţie pentru modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad

I.A.
Internaţional / 19 decembrie 2018

O nouă licitaţie pentru modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad

Guvernul ungar a decis să organizeze o nouă procedură de licitaţie pentru modernizarea secţiunii din Ungaria a căii ferate Budapesta-Belgrad, în condiţiile în care costul estimativ al proiectului s-a majorat cu aproximativ 10%, informează MTI.

În luna mai 2018, costul preconizat al modernizării secţiunii de 152 de kilometri al căii ferate dintre Budapesta şi Kelebia, la graniţa Ungariei cu Serbia, era de 578 miliarde forinţi (1,79 miliarde euro) însă cea mai bună ofertă făcută între timp a fost una cu o valoare de 693 miliarde forinţi.

În condiţiile în care Guvernul ungar nu este dispus să suporte o majorare a costurilor, a decis să lanseze o nouă procedură de licitaţie, susţine MTI. În consecinţă, lucrările de construcţie vor începe abia în 2020, cu un an mai târziu decât era programat iniţial.

Modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad are drept obiectiv să faciliteze livrarea de produse chineze în Europa, produse care cu vapoarele în portul grec Pireu. Din Grecia produsele ar urma să fie transportate pe calea ferată prin Serbia şi Ungaria.

În luna iunie, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto declara că acest proiect va fi benefic pentru Ungaria şi Serbia, atât din punct de vedere al logisticii cât şi financiar, şi de asemenea va crea noi locuri de muncă. Szijjarto declara că discuţiile continuă pentru un împrumut din partea Chinei care să finanţeze lucrările de modernizare. Tot atunci, oficialul ungar a spus că un număr de aproximativ 30 de companii şi-au manifestat interesul pentru a depune o ofertă însă până la urmă două consorţii compuse din companii din Ungaria şi China au depus oferte valabile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb