Guvernul urmează să adopte mai multe scheme de ajutor de minimis privind cinematografia

A.I.G.
Miscellanea / 20 ianuarie 2020

Guvernul urmează să adopte mai multe scheme de ajutor de minimis privind cinematografia

Se propune aprobarea unei scheme de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale, în şedinţa de luni a Guvernului.

Totodată, proiectul menţionează schema de ajutor de minimis pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti de toate genurile şi schema de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice precum şi pentru editarea de publicaţii de specialitate.

De asemenea, prin acelaşi memorandum se va aproba şi schema de ajutor de minimis pentru încurajarea funcţionării cinematografului de artă şi a programării filmelor în acestea.

Memorandumul vine în aplicarea prevederilor OG 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul şedinţei ar urma să fie introdus spre dezbatere şi aprobare şi proiectul de ordonanţă privind modificarea atribuţiilor şi funcţiilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în măsura în care va obţine avizele necesare.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, anunţa la finalul şedinţei de guvern de săptămâna trecută că Executivul a dezbătut în primă lectură proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

"A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează", declara Ionel Dancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb