Halda de zgură, o problemă greu de manageriat pentru ArcelorMittal Galaţi

A.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2012

Halda de zgură, o problemă greu de manageriat pentru ArcelorMittal Galaţi

Depozitul de deşeuri nepericuloase de la combinatul siderurgic Galaţi reprezintă una dintre problemele companiei ArcelorMittal în condiţiile în care acesta trebuie închis în 2014, iar exploatarea materialelor de acolo va fi interzisă. Adică, compania nu va mai putea extrage fierul vechi de la halda de zgură, lucru pe care îl face în prezent. Mai mult, halda de zgură reprezintă o problemă şi pentru populaţie în condiţiile în care, în prezent, se extrage fierul vechi însă nu se exploatează şi zgura rămasă deşi aceasta ar putea fi folosită în lucrări de infrastructură.

Astfel, la dezbaterea pe probleme de mediu, de miercuri, la care au luat parte şi directorul Gărzii de Mediu Galaţi şi cel al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi a întrebat dacă s-ar putea prelungi acest termen limită pentru închiderea haldei de zgură. Pe de altă parte, Bruno Ribo a recunoscut faptul că sunt interesaţi de fierul vechi de acolo însă a explicat că nu va încerca să obţină profit de pe urma exploatării zgurii.

"Capacitatea de absorbţie pentru zgura utilizată în lucrări de infrastructură este de maxim 5 milioane de tone pe an, deci timpul rezultat este de 12 ani, în condiţiile în care capacitatea haldei este de 58 de milioane de tone de deşeuri", a explicat Vespasian Popescu, directorul pe probleme de mediu din combinat.

În replică, Carmen Sandu, directorul Agenţiei Regionale de Mediu din Galaţi, a explicat că de această decizie nu sunt responsabile autorităţile locale de mediu ci cele centrale unde compania ar trebui să prezinte un studiu. Pe de altă parte, alţi reprezentanţi de mediu prezenţi la dezbatere au amintit că respectarea termenului pentru închiderea haldei de zgură este necesar fiind asumat de România la integrarea în Uniunea Europeană.

"Noi credem că nu a fost o decizie bună pentru închiderea haldei de zgură mai ales că acest termen de 2014 a fost dat înainte de declanşarea crizei economice când şi producţia era dublă faţă de cea din prezent, iar prelungirea acestui termen ar fi un lucru bun", a concluzionat Bruno Ribo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb