Harris îl acuză pe Trump că vrea să-şi atace adversarii

S.B.
Internaţional / 15 octombrie

Harris îl acuză pe Trump că vrea să-şi atace adversarii

Kamala Harris a încercat luni să seducă electoratul de culoare lansând un avertisment general împotriva retoricii cu accente tot mai autoritare a lui Donald Trump, aflat la rândul său în campanie în statul cheie Pennsylvania, informează Agerpres.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie, cursa dintre vicepreşedinta americană, aflată la un miting la Erie (nord-est), şi fostul preşedinte, care face campanie în suburbiile oraşului Philadelphia, este în continuare foarte strânsă.

"Donald Trump este din ce în ce mai instabil şi dezechilibrat, caută o putere necontrolată", a spus democrata, după ce l-a acuzat pe republican că vrea să-şi atace oponenţii - inclusiv jurnalişti, judecători şi oficiali electorali - care "refuză să se plece" în faţa lui.

Ea a difuzat fragmente dintr-un discurs al lui Donald Trump, care şi-a amplificat retorica anti-imigranţi duminică, acuzând administraţia Biden/Harris că a "importat o armată de ilegali" veniţi din "temniţe din întreaga lume", în timpul unui eveniment din Arizona.

El a mai spus că "Garda Naţională" şi chiar "armata" ar trebui să fie chemate împotriva "inamicului interior" din Statele Unite, "oameni nebuni, oameni taraţi de extrema stângă".

"Acesta este unul dintre motivele pentru care cred atât de puternic că un al doilea mandat al lui Trump ar fi un risc uriaş pentru America, ar fi foarte periculos", a declarat luni Kamala Harris.

În acelaşi timp, rivalul său republican a răspuns rapid la o întrebare a unui alegător din oraşul Oaks despre măsurile sale de combatere a inflaţiei, înainte de a se concentra pe tema sa preferată, securitatea frontierelor.

Rezultatul alegerilor este mai incert ca niciodată, cei doi adversari fiind umăr la umăr, cu un decalaj care pare să se reducă şi mai mult. În alegerile cu vot indirect din SUA, Pennsylvania va oferi un câştig preţios de 19 mari electori celui care va învinge aici.

Două sondaje publicate în weekend îl arată pe Donald Trump reducând avantajul foarte mic al rivalei sale, care se luptă să atragă voturile alegătorilor latino-americani şi de culoare.

Fosta procuroare din California a lansat astfel în timpul întâlnirii sale o serie de propuneri prezentate anterior de echipa sa şi care ar trebui să aducă beneficii directe persoanelor afro-americane.

Acest program îşi propune să le ajute să-şi înceapă o mică afacere sau să deschidă un magazin, în special prin împrumuturi avantajoase, dar conţine şi ajutoare pentru formare şi ucenicie, precum şi un sistem de acces la profesiile din învăţământ.

Joia trecută, fostul preşedinte Barack Obama şi-a mustrat "fraţii" de culoare pentru că sunt reticenţi în a alege o femeie pentru prima dată în istoria Americii.

Donald Trump s-a bucurat luni în Pennsylvania de sondajele care "au depăşit speranţele", datorită electoratului de culoare şi hispanic. "Îmi place", a spus el.

Afro-americanii au votat în proporţie de 90% pentru Joe Biden în 2020, un nivel care a scăzut la 78% pentru Kamala Harris, conform unui sondaj New York Times/Siena College. De aici şi actuala operaţiune de seducţie a vicepreşedintei, care va împlini 60 de ani săptămâna viitoare.

După ce duminică a participat la o slujbă religioasă la o biserică predominant afro-americană din Greenville, în Carolina de Nord, vicepreşedinta a acordat un interviu, difuzat luni, unui jurnalist de culoare, Roland Martin.

Ea şi-a reluat atacul din ultimele zile asupra lipsei de transparenţă a lui Donald Trump cu privire la starea sa de sănătate.

Republicanul în vârstă de 78 de ani refuză să facă public un raport medical detaliat şi a refuzat oferta unei a doua dezbateri televizate cu rivala sa.

"De ce echipa lui se comportă aşa?", a întrebat Kamala Harris. "Poate pentru că ei cred că nu este pregătit. Este în stare fizică precară şi instabil", a adăugat ea.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a ripostat luni, spunând că Harris se află într-o "stare de disperare completă (...) în faţa hemoragiei în rândul categoriilor de alegători care înclină în mod tradiţional spre democraţi".

Candidata democrată intenţionează să se întoarcă în Pennsylvania la mijlocul săptămânii. Deplasările sale de campanie o vor duce, de asemenea, în Michigan, la Detroit, Grand Rapids, Lansing şi comitatul Oakland, precum şi în Wisconsin, la Milwaukee, La Crosse şi Green Bay - alte două state cheie pentru câştigarea alegerilor.

În Detroit, marţi, ea va apărea într-o emisiune găzduită de Charlamagne Tha God, o gazdă radio şi comediantă care este foarte populară, în special în rândul tinerilor afro-americani.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Problemele cu imigratia, si cu furturile din magazine i se datoreaza in mare parte lui Trump, cu pomenile din pandemie. Si a dat nene nu s-ancurcat. 5 triliarde de dolari cadou la populatie si la firmele mici, printati din nimic. Salariul minim in US, pe care il luau multi, ca si la noi, era 1500 $ inainte de 2019. Trump a dat 2600 $ pe luna la oameni sa stea acasa, plus bani pt fiecare copil. Pai cine s-a mai intors la lucru pe 1500 cand au primit pomana 2600 plus bani pt fiecare copil? Basca firmele mici primeau 10.000 usd grant pt fiecare angajat. Nimeni n-a mai mers pe 1500, ca nimeni nu-i tampit.

    Si s-a pornit o inflatie mondiala, ca dolarul e moneda in care se face majoritatea comertului mondial,m moneda in care e pretuita mancarea la bursa, si petrolul, toate comoditatile. Deci inflatia trump, s-a propagat rapid la nivel mondial. 

    Apoi, au urmat valuri de emigranti din america de sud. Pe de o parte , cand traiesti la limita, mori de foame cand se dubleaza pretul la mancare peste noapte, pe de alta parte au auzit ca in US se printeaza bani si se dau pomana la toti cetatenii, cadou, pleasca. Pai , hai si ei. Nu-i logic? 

    Asa, si in US, cu valurile de furturi din magazine. Inflatia, nu mai faci fata din munca sa dai chirie, benzina, rae , copii, mancare, si 2 parca nu mai ai chef de munca dupa ce ai stat acasa pe bani printati, mai bien furi. Capisci? Nu-i logic ca trump a creat ambele probleme? Emigratia si valul de infractionalitate din US? Oamenii aia au venit sa primeasca si ei pomana, ca au azuzit ca "se da", nu sa munceasca.

    Ei si acum vine trump calare pe un cybertruck alb sa rezolve problema. Creata de el. de fapt. lol. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb