HEGEDUS CSILLA, UDMR: ''Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu s-a putut conveni persoana premierului''

G.U.
Politică / 13 decembrie 2020

''Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu s-a putut conveni persoana premierului''

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a anunţat, astăzi, că runda de negocieri cu reprezentanţii PNL şi USR PLUS de la Vila Lac s-a încheiat, în condiţiile în care nu s-a putut conveni asupra persoanei premierului, astfel încât liberalii şi USR PLUS îşi vor prezenta candidaţi proprii pentru funcţia de prim-ministru la consultările convocate pentru luni, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

"Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL şi USR-PLUS îşi sugerează candidaţii proprii de prim-ministru mâine la negocierile cu şeful statului. UDMR va lua decizia în privinţa Consiliului Federal Standing pentru mâine dimineaţă", a scris pe Facebook Hegedus Csilla, care a făcut parte din delegaţia UDMR la negocierile de la Vila Lac.

Discuţiile între reprezentanţii celor trei formaţiuni au început sâmbătă dimineaţa, pe trei paliere: program de guvernare, structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare.

În cadrul discuţiilor purtate sâmbătă, echipele de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR au stabilit structura programului de guvernare, se arată într-un comunicat de presă comun al preşedinţilor PNL, USR PLUS şi UDMR, transmis sâmbătă seara. Totodată, potrivit comunicatului menţionat, "s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii".

De asemenea, reprezentanţi angrenaţi în negocierile referitoare la programul de guvernare au anunţat, sâmbătă, că au ajuns la înţelegere cu privire la capitolul Digitalizare al programului.

Luni, la Palatul Cotroceni, vor avea loc consultări ale şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Preşedintele Iohannis i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Politrucii astia ordinari de la cele 3 partide, la fel de ordinare, se vor intelege pe Ciolan doar atunci cand o zbura porcul! Daca in Roma antica se dadea populatiei "paine si circ", slugoii si impostorii celor 3 partide(si mai general, din inreaga clasa politica damboviteana) ne dau astazi doar circul de rigoare! Desigur, romanilor le place foarte mult circul, insa acesta nu le va tine si de foame, caci asta ne va paste pe toti in viitorul imediat, cu catastrofele astea la Guvernare(sau mai bine zis, pe langa Guvernare)!

    1. Tu,cu cine ai votat?

      Desi votul fiecaruia este confidential, o sa-ti raspund: cu nimeni din actuala clasa politico-securista si din strainezii si alogenii care-si fac veacul si ticalosiile pe aceste meleaguri! In schimb am votat intotdeauna cu tara si neamul din care fac si eu parte, cu traditiile si Istoria lui, cu Biserica si credinta stramoseasca!

      Ai votat intotdeauna cu cine? A vota inseamna sa mergi la urna si sa sustii un anumit candidat sau partid! Sunt mai mult ca sigur ca tu ai votat mereu cu mafia psd,daca luam in considerare comentariile pro -psd si impotriva pnl-ului care se află la guvernare,pe care le-ai facut pe aici in ultimul timp! Cu siguranta ca pnl reprezinta mult mai bine acele valori de care vorbesti,in comparatie cu ciuma rosie! Eu am votat pnl,deoarece consider ca sunt cei mai potriviti sa guverneze! De ce te ascunzi dupa deget? Oricum nu stie nimeni cine esti cu adevarat! Macar sa ai curajul si sa spui pe sleau pe cine sustii si de ce!

      I-ai zis-o penibilului ăsta de țepeș ( cu ț mic) ! E atât de contradictoriu în ce spune .Păi, clar,după standardele lui nici un partid nu corespunde ,dar, el totusi a votat! Il pun stampila: un prost! Gata,am votat !

      Unde-ai vazut, bai limbricule comentarii de-ale mele pro-PSD! Si mai ales, de unde-ai tras concluzia ca am votat cu PSD? Din masturbarea propriei tale gandiri? In schimb, faptul ca tu esti un pupincurist al PNLeprelor, dupa cum tu insusi afirmi, n-are nici o importanta pt mine, pt ca lingai d-astia ca tine sunt astazi pe toate drumurile! Asa ca, nu pot decat sa-ti urez: limbi lungi si dese, cheia marilor succese, pt preferatele tale, hiene galbene!

      Aoleuu! A aparut aici anonimul oligofren si fatalau 1.4, ca la teatru....de cretini! Practic, ti se potriveste zicala: "retardarea cand iti vine, rupi camasa de pe tine "! Taticule, nu te supara, dar nu ma pot cobora la nivelul unui sobolan ca tine! Pot interactiona cu tine , doar dandu-ti otrava pt sobolani!!  

    Doi se bat si al treilea castiga..Sper ca dl Iohannis sa desemneze un alt prim ministru pentru formarea guvernului...

    Multumesc frumos

    celor care simt "Je suis român” si cunosc sau recunosc faptul ca noi românii suntem un bun exemplu in toata lumea in privinta respectarii drepturilor oricarui tip de minoritate ce nu intra in conflict cu morala , etica , legea si crestinismul . 

    e timpul ca aceasta logica sa si-o insuseasca si cei care sunt "validati" prin vot sa conduca si sa inteleaga faptul ca Romania nu e subiectul sau obiectul negocierilor , nu avem nevoie sa ne puna pe harta nimeni dintre cei ce doar au sters hartile de-a lungul istoriei stiuti ca fiind la origini veritabili migratori .Nu negociem stergerea identidatii nationale de pe harta doar ca anumite minoritati isi valorifica identitatile si isi urmaresc agenda.

    1. agenda

      este un termen magic 

      cati dintre traseistii din politica au asa ceva ( nu ma refer la un caietel in care care au notate dorintele doamnelor pe o zi/saptaman) 

      inca nu am intalnit o propunere in dezbatere publica sau nu, din care sa inteleaga tot neamul catre ce ne indreptam ca natie/popor 

      in lipsa acestei perspective ce sa le cerem dragutilori politicieni (dintre care unii cu greu au doua clase mai mult ca trenul - si daca au la capitolul IQ sunt subunitari)? 

      si ASTIA ne determina soarta 

      pentru ei polemizam! (nu polenizam!?) 

      in toate meseriile se cere o calificare cat de cat specifica 

      in politica nu 

      daca s-ar face un test obligatoriu de IQ in randurile lor am avea o mare surpriza 

      si ASTIA NE DECID PREZENTUL SI VIITORUL nostru si al copiilor nostri 

      si ca se ne intoarcem la subiect, polemica nu este una de natura celui mai complet program de guvernare, a celei mai performante variante de a atinge tintele din planul de guvernare 

      NU  

      POLEMICA SE POARTA PE TEMA CINE APUCA PARTEA CEA MAI CARNOASA A CIOLANULUI 

      ca sunt securisti sau tractoristi sau carutasi , este tot una ata vreme cat ii doare in roamnescul CUR de cei pe care chipurile ar trebui sa-i reprezinte 

      in context imi aduc aminte de o vorba mai deocheata: "politica stimata doamna mare curva esti" 

      asa ca despre ce vorbim?

    Au ajuns sa conduca Romania cu 30% din populatia cu drept de vot. Aceasta clasa politica este ilegitima. Aceasta nu este democratie. Daca aceste partide nu sunt in stare sa aduca populatia la vot ar trebui sa dispara. In schimb lor le convine conduc Romania cu maxim 20%, ai 80% din populatie impotriva ta si conduc isi continua treaba, ne fura in continuare. Dupa ce o sa se inteleaga cum isi impart ministerele si functiile trec in stilul mafiei la numirea in functii la toate institutiile a loazelor de partid. O rusine aceasta clasa politica. Niste hoti ordinari.

    1. condusi de un sas ghiocel

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb