HEINEKEN România încheie un parteneriat cu ENGIE pentru a accelera eforturile de decarbonare

R.S.
Companii / 25 septembrie

HEINEKEN România încheie un parteneriat cu ENGIE pentru a accelera eforturile de decarbonare

HEINEKEN a atins o nouă bornă în călătoria sa către net zero emisii de CO2, prin semnarea unor parteneriate adiţionale în cadrul programului său global Net Zero Production. Aceşti parteneri vor aduce expertiza tehnică, pentru a sprijini ambiţia globală a HEINEKEN de a ajunge la net zero emisii de CO2 în Scope 1 şi 2, până în 2030, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În România, HEINEKEN va colabora cu ENGIE Romania pentru a implementa tehnologie de înaltă eficienţă şi soluţii energetice, ca parte a traiectoriei de decarbonare a celor trei fabrici locale, de la Miercurea-Ciuc, Ungheni (Mureş) şi Craiova. Printr-o colaborare solidă între HEINEKEN, ENGIE Romania şi ENGIE Impact, una dintre filialele grupului ENGIE, se vor implementa diverse soluţii de decarbonare, care vizează inclusiv economisirea energiei, instalarea de pompe de căldură şi a unui biodigestor la una dintre fabrici, potrivit comunicatului.

Partenerii noştri vin cu expertiză în domeniul lor de activitate, cunoaşterea celor mai bune soluţii tehnologice disponibile şi o perspectivă din exterior cu privire la problemele pe care încercăm să le rezolvăm. Aceste abilităţi sunt esenţiale pentru a sprijini HEINEKEN în atingerea ambiţiilor sale către net zero emisii de CO2 în Scope 1 şi 2, până în 2030, care nu pot fi realizate decât împreună. Colaborarea cu experţi este esenţială pentru a atinge aceste ambiţii cu rapiditatea şi amploarea de care avem nevoie. - Magne Setnes, Chief Supply Chain Officer la HEINEKEN

Parteneriatul nostru cu ENGIE ne permite să facem un pas important, esenţial în călătoria noastră către net zero emisii de CO2, aici în România. Aceasta a fost o prioritate pentru noi încă de la anunţarea ambiţiei globale a HEINEKEN de a-şi decarbona producţia. De asemenea, suntem foarte încântaţi că am putut obţine finanţareprin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR) pentru proiectul nostru de investiţii. - Thibaut Boidin, Managing Director, HEINEKEN România

Suntem încântaţi să fim partenerul ales de HEINEKEN pentru furnizarea de soluţii complexe şi la cheie de decarbonare pentru trei dintre siturile industriale ale clientului nostru. Am propus o abordare integrată, de la strategie la execuţie, constând în soluţii şi tehnologii inovatoare pentru decarbonarea şi utilizarea căldurii. Strategia noastră combină producţia de biometan rezultat din deşeurile fabricilor de bere şi recuperarea căldurii prin pompe de căldură. Această abordare personalizată va contribui la ambiţiile globale ale HEINEKEN de a atinge Net Zero." - Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Programul Integrated Net Zero Production a fost lansat pentru a adresa 88% din emisiile globale generate de Scope 1 şi 2 ale HEINEKEN care provin din producţia de băuturi, cu scopul de a stabili o echipă multidisciplinară de experţi interni şi furnizori externi, care să conducă la rezultatele dorite, se menţionează în comunicat.

HEINEKEN continuă să se concentreze pe acţiuni concrete pentru a-şi reduce emisiile de carbon, lucrând îndeaproape cu clienţii, şi furnizorii. La sfârşitul anului 2023, HEINEKEN a redus deja la nivel global emisiile din domeniile de aplicare 1 şi 2 cu 34% faţă de 2018.

În 2023, obiectivele HEINEKEN globale net zero şi FLAG (Forest, Land and Agriculture) au fost aprobate de iniţiativa Science Based Targets (SBTi), compania devenind primul producător de bere global care a trecut de această etapă de sustenabilitate. Pentru detalii complete despre obiectivele ştiinţifice globale ale HEINEKEN, consultaţi site-ul SBTi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb