Hidroelectrica a finalizat retehnologizarea Hidroagregatului 1 de la CHE Călimăneşti

T.T.
Companii / 21 decembrie 2018

Bogdan Badea (Sursa foto: Twitter)

Bogdan Badea (Sursa foto: Twitter)

În prezenţa Ministrului Energiei, Anton Anton, a managementului companiei şi a reprezentanţilor constructorului şi a furnizorului de echipamente, astăzi, Hidroelectrica a pus în funcţiune Hidroagregatul I de la CHE Călimăneşti, după efectuarea unor ample lucrări de retehnologizare, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Modernizările, în valoare de 23,983.918 lei, au vizat creşterea fiabilităţii şi mărirea duratei de funcţionare a instalaţiilor cu cel puţin un nou ciclu de viaţă.

Lucrările, realizate de SSH Hidroserv, având ca subcontractant UCM Reşiţa, au urmărit implementarea de soluţii tehnologice care să conducă la creşterea gradului de automatizare şi a siguranţei în exploatare a centralei.

Modernizările permit, între altele, comanda la distanţă a echipamentelor, achiziţia on-line a parametrilor electrici şi tehnologici etc.

"Finalizarea modernizării de la Călimăneşti este a doua lucrare de retehologizare pe care o inaugurăm în această lună, după cea de la CHE Bereşti, din Bacău. Culegem acum roadele unui efort intens de echipă făcut peste an. În materie de investiţii ne propunem, însă mult mai mult de atât. Avem un plan de afaceri ambiţios pe care îl propunem acţionarilor şi care prevede investiţii de 5,4 miliarde de lei pentru următorii cinci ani. Odată aprobat, vă asigur că va fi urmat cu tenacitate. Este important să construim, pentru că sistemul energetic are nevoie de investiţii masive, iar timpul nu aşteaptă după indecişi. Avem resursele necesare, încheiem un an foarte profitabil - cel mai bun din istoria Hidroelectrica, dacă ne gândim că la nouă luni depăşisem deja rezultatele realizate pe tot parcursul anului 2017. Succesul în ceea ce facem este, probabil, cel mai bun omagiu pe care îl putem aduce României în an centenar", a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Acumularea şi CHE Călimăneşti fac parte din schema de amenajare hidroenergetică a râului Olt, pe sectorul Turnu - Călimăneşti.

Acestea sunt amplasate în aval de CHE Turnu - aflată în funcţiune, şi în amonte de CHE Dăeşti.

CHE Calimanesti este situată la 440,00 km de la izvorul râului Olt şi în amonte de confluenţa râului Olt cu pârâul Seaca. CHE Calimăneşti este situată pe drumul DN 7 - Rm. Vâlcea - Sibiu, în dreptul localităţii Calimăneşti. CHE Călimăneşti valorifică potenţialul hidroenergetic între cotele 276 mdM - 261,5 mdM.

Principala folosinţă de apă este cea energetică. Producţia de energie variază de la an la an, în funcţie de caracterul hidrologic al anului respective.

CHE Călimăneşti este folosită ca centrală de vârf, semivârf, iar în perioade de ape mari - în bază.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb