Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru retehnologizarea centralei Vidraru

Andrei Iacomi
Companii / 30 iulie 2019

Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru retehnologizarea centralei Vidraru

Bogdan Badea: "Dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuşi să le cheltuim, să obţinem un nou ciclu de viaţă, de cel puţin 30 de ani, pentru Vidraru"

Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, ce presupune lucrări estimate de 82,15 milioane de euro (sumă la care se adaugă TVA), în cadrul procedurii de achiziţie prin negociere competitivă care a fost deschisă ieri, a anunţat producătorul de energie printr--un comunicat remis Redacţiei.

Ofertanţii sunt: Voith Hydro Gmbh & Co KG Austria, Consorţiul Romelectro SA - Litostroj Engineering a.s., Asocierea GE Hydro France SAS - Elecnor SA - Grid Solutions România SRL, Asocierea Gulsan Insaat Sanayi Turizm Nakliyat ve Ticaret a.s. - Zhefu Holding Group co. ltd.

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune soluţii şi implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la nici una dintre cerinţele de calitate a lucrărilor. Motivul pentru care am optat pentru achiziţia prin negocierea competitivă este acela că procedura este flexibilă şi care permite societăţii noastre obţinerea celor mai avantajoase soluţii tehnice. Finanţarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societăţii şi dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuşi să le cheltuim, să obţinem un nou ciclu de viaţă, de cel puţin 30 de ani, pentru Vidraru".

Ulterior deschiderii documentelor de candidatură, comisia de evaluare va efectua analiza şi evaluarea acestora, urmând să se pronunţe cu privire la ofertanţii admişi pentru etapele următoare.

Procedura de selectare a prestatorului lucrărilor de retehnologizarea AHE Vidraru este reluată pentru a treia oară, achiziţiile anterioare fiind anulate ca urmare a prezentării unor oferte neconforme tehnic.

Centrala Vidraru, este amplasată pe malul drept al râului Argeş, la nord de satul Căpăţâneni, într-o cavernă situată la 104 m sub nivelul râului. Prin puterea instalată de 220 MW (4 turbine Francis de 55 MW), centrala este deosebit de importantă pentru S.E.N. deoarece participă şi la reglajul frecvenţă-putere asigurând totodată servicii de sistem.

Principalele componente ale amenajării sunt: barajul Vidraru, priza, derivaţia şi centrala. Derivaţia cuprinde aducţiunea sub presiune, castelul de echilibru, casa vanelor de la puţul forţat, puţul forţat, distribuitorul şi galeria de fugă. Barajul din beton, în arc, cu înălţimea 166 m, realizează o acumulare multianuală cu volumul util de 320 milioane m3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb